• 03 Mayıs 2023 01:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mısırla kapıda vize dönemi başlıyor

Bu haberi dinleyin
03 Mayıs 2023 Mısırla kapıda vize dönemi başlıyor

Dışişlerilığı'nın resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Mısır’a seyahat edecek vatandaşlarımız bundan böyle sınır kapılarından vizelerini alabilecektir. Hayırlı olsun" ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen, Kapıda Vize uygulamasına ilişkin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından "Vatandaşlarımız’a önceden vize almadan girebilecekler. Hayırlı olsun." açıklamasında bulunmuştu.

Mısır ile yeni dönem 

Türkiye ve arasında Ağustos 2020’de başlayan normalleşme girişimleri, Cumhurbaşkanı Tayyip’ın Kasım 2022’de FIFA Dünya Kupası açılışı için gittiği Doha’dalı mevkidaşı Abdulfettah Sisi ile sürpriz bir görüşme yapmasıyla ivme kazanmıştı.

Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketinin ardından Dışişleriı Semih Şükri'nin Türkiye'ye gelmesi ile Ankara ve Kahire arasındaki buzlar daha da erimiş, Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu'ı, Semih Şükri de tekrardan Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Ankara'da gerçekleştirilen son zirvede iki ülkenin tekrardan büyükelçi atayacağı açıklanmıştı.

Çavuşoğlu Şükri ile düzenlediği basın toplantısında "Temsil düzeyinin büyükelçi seviyesine yükseltilmesi hususunda somut adımlar da atıyoruz. Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin gerçekleştirilmesi planı var" ifadelerini kullanmıştı.