• 21 Mayıs 2025
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Otellerde Tam Zamanlı Doktor Zorunluluğu Sıkıntı Yaratır

"Antalya’da 500 yatak üzerinde kapasiteye sahip 670 tesisimiz bulunuyor. Öte yandan Antalya’da toplam 7 bin 700 doktor görev yapıyor. Bu durumda doktorların yüzde 10’unu hastanelerden çekip otellere yönlendirmemiz gerekecek."

Bu haberi dinleyin
21 Mayıs 2025 Otellerde Tam Zamanlı Doktor Zorunluluğu Sıkıntı Yaratır

ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Sağlık Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğinin yaratabileceği sıkıntılara dikkat çekti.

Hacısüleyman "Turizm, şehrimizin ana lokomotiflerinden biri. Birçok sektörümüz, turizm hareketinin bir paydaşı olarak işini yürütmektedir. Turizmle ilgili kararlar alınırken şu hususu özellikle arzu ediyoruz, Devletimizin bakanlıkları, turizmi doğrudan ya da dolaylı etkileyebilecek herhangi bir karar alırken mutlaka ortak akılla hareket etmelidir." dedi.

19 Nisan’da, Sağlık Bakanlığının yayınladığı yönetmeliğe atıfta bulunan Hacısüleyman "Bu yönetmelikte yer alan bir maddeye göre, konaklama sektöründe 500 yatak ve üzeri kapasiteye sahip işletmelerin tam zamanlı bir doktor bulundurması zorunlu hale getirildi. 'Tam zamanlı' ifadesi, doktorun başka bir yerde çalışamayacağı anlamına geliyor. Antalya’da 500 yatak üzerinde kapasiteye sahip 670 tesisimiz bulunuyor. Öte yandan Antalya’da toplam 7 bin 700 doktor görev yapıyor. Bu durumda doktorların yüzde 10’unu hastanelerden çekip otellere yönlendirmemiz gerekecek. Zaten sağlık sistemi içerisinde herkesin şikâyetçi olduğu konuların başında, hekimlerin hastaya ayırdığı sürenin yetersizliği geliyor. Hekimlerimiz de bu konuda serzenişte bulunuyor: “Yeterince muayene etme şansımız yok, teşhis için araştırma yapma imkânımız olmuyor.” Bütün bunları yaşarken, Sağlık Bakanlığımızın böyle bir yönetmelik maddesi yayımlamış olması dikkat çekici." uyarısında bulundu.

Bakanlığın bu konuda bir düzeltme yapacağını umduğunu söyleyen Hacısüleyman, "Ancak bir aydır henüz bir adım atılmadı. Turizmle ilgili bir karar alınırken, öznesi insan olduğu için bu kararların insanı nasıl etkileyeceğine de dikkat edilmelidir. Burada “insan” derken hem hizmet veren hem de hizmet alan kişiyi kastediyorum. Bu nedenle kararların her iki taraf açısından da dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." eleştirisini dile getirdi.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz