• 12 Nisan 2024 08:41
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Peskov: “Türkiye ile Rusya arasında bazı sorunlar var”

Bu haberi dinleyin
12 Nisan 2024 Peskov: “Türkiye ile Rusya arasında bazı sorunlar var”

Türkiye’ninde yakaladığı yükseliş trendinde belirleyici konumda olan’dan bu yılın başından beri gelen turist sayısı düşüyor.

Bunun önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği kestirilemiyor. Bu arada Türkiye ile arasındai de etkileyecek sorunlar olduğu konuşuluyor.

Türk bankalarında da Rus turist alarmı yaşandığı belirtiliyor.

Çıkış yolu bulmak için çalışıyoruz

Türkiye ile arasında başta yaptırımlardan kaynaklanan sıkıntılar olmak üzere bankalar ve başka alanlarda da sorunlar olduğu resmi ağızdan açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Moskova ile Ankara arasında son dönemde yaşanan para transferi şikayetleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede

"Gerçekten bazı sorunlar var" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, basın brifinginde gazetecilerden gelen'dan Türkiye'ye yapılan banka transferleriyle ilgili sorunlar ile ilgili soruya yanıt verirken, “Bu durumdan bir çıkış yolu bulmak için çalışma grupları düzeyinde temaslar sürekli olarak yürütülmektedir. Gerçekten bazı sorunlar var” dedi.

Bankalarda sorun

Bu arada Türk bankaları, Rus turistlerin yaz sezonunda Türkiye’de tatil ödemelerinde sorun yaşamaması için sektörüyle yoğun temas yürütüyor.

Türkiye'deki devlet bankalarından birinden bir kaynak RIA Novosti'ye demeç verdi. Türk bankacı, Rus turistlerin yaz sezonu boyunca Türkiye'de tatil ödemelerinde sorun yaşamamasını beklediğini, sektörün bankalarla temas halinde olduğunu söyledi.

Aynı kaynak,"Sezon yaklaşıyor, sektör geleneksel olarak çok sayıda Rus turistin gelmesini bekliyor. Sektörle sorunlar görüşüldü, önerileri dinlendi. Sorun yaşanmaması için her şey yapılacak, sektörü ile temas halindeyiz" diye konuştu.

Putin’in Türkiye,’ın ABD ziyareti 

Öte yandan Peskov, Vladimir Putin ve Recep Tayyip arasındaki görüşmen için kesin tarihin henüz belirlenmediğini söyledi.

Daha önce Türkiye tarafı beş kez tarih vermiş, Putin’in Türkiye’ye gelerek ile görüşeceğini duyurmuştu, ancak bu hep ertelendi.

Erdoğan 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrasında Putin ile görüşmeyi beklediğini söylemişti. Rus tarafında ise belirli bir tarih belirtilmeden Putin'in'la nisan ortası veya mayısı başlarında görüşebileceği söylendi. 

Bu arada 9 Mayıs'ta ABD'ye giderek Biden ile görüşeceği açıklanmıştı.