• 17 Nisan 2024 20:16
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

'Rota Urfa' uygulaması için finans kaynağı aranıyor

Bu haberi dinleyin
17 Nisan 2024 'Rota Urfa' uygulaması için finans kaynağı aranıyor

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis ve Komisyonu Üyesi Serhat Gerger, Şanlıurfa'ya gelen turistlere akıllı cihazlar üzerinden ulaşım, konaklama ve rehberlik alanlarında dijital hizmet verecek olan 'Rota Urfa' uygulamasının kurulması için proje hazırlıklannı tamamladıklarını söyledi.

Ekonomi Gazetesi’ndeki Mehmet Nabi Batuk’un haberine göre, Gerger, proje hazırlıklannı tamamladıklarını belirterek finansal kaynak arayışlarını sürdürdüklerini söylüyor. Gerger, “Rota Urfa'yı hayata geçirmek için projemizden vazgeçmedik. Bu projeyi hayata geçirebilmek için yaklaşık 250 bin TL'lik komik bir bütçe arıyoruz. Projemizin emsali ise şu anda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanıyor. Bu uygulama sayesinde şehrimize gelen misafirlerimize gideceği lokasyonlar. trafik yoğunluğu, gezilecek yerler hakkında bilgiler, hava durumu, akredite yeme içme alanları noktasında dijital rehberlik hizmeti sağlayacağız. Benzer projelerde yapılan önceki acı tecrübeleri tekrar etmemek adına hayata geçireceğimiz Rota Urfa uygulaması ŞUTSO bünyesinde kurulacak. Yazılımın geliştirilmesi, ara yüz tasanmı dışında herhangi bir özel işletme, şirket ve şahsa herhangi bir hak tanınmayacak."

"Balıklıgöl Alan Yönetim Başkanlığı kurulmalı" 

Kentin en önemli merkezlerinden Balıkgöl havzasının küresel stratejilerle yönetilebilmesi için Kültür velığı tarafından planlama süreci de başarı ile tamamlanan Balıklıgöl Alan Yönetim Başkanlığı kuruluş sürecinin biran önce başlaması çağrısı yapan Serhat Gerger, "Balıklıgölde görev tanımı bulunan yerel kuramlarımız arasındaki yetki karmaşası sorunu yıllardır faaliyetlerine zarar veriyor. Bölgenin sınırlan ve alan yönetim planı tamamlanarak Kültür velığına gönderildi.lığımızın bir an önce Balıklıgöl Alan Yönetim Başkanlığını ilan etmesini bekliyoruz. sektöründeki iş insanları olarak Balıklıgöl Alan Yönetim Başkanhğı'nı destekliyoruz. En kısa zamanda bu yapının kurularak bölgedeki hijyen denetimleri, tabela kirliliği, temel altyapı alanlarında göreve başlamasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.