• 11 Şubat 2021 00:09
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’nın Mısır’ı açması Türkiye'yi nasıl etkiler

Bu haberi dinleyin
11 Şubat 2021 Rusya’nın Mısır’ı açması Türkiye'yi nasıl etkiler

Rusya’nın 2015 yılından beri charter seferlerine kapattığı uçuşlarının Vladimir Putin’in martında yapacağı ziyaretten sonra açılacağı beklentisi yükseliyor.

Mısır tarafı’nın güvenlik ile ilgili istediği bütün önlemleri alıp düzenlemeleri yaptığı, bu kapsamda Rus heyetinin yaptığı incelemelerin de bundan öncekilerden farklı olarak olumlu olduğu belirtiliyor.

Rusya’nın’a charter uçuşlarını açacağını ilişkin olumlu yöndeki beklentiler şu gelişmelere dayandırılıyor:

Ruslar yurttaşları için güvenliği kendilerinde olacakrı terminal istiyordu. Hurgada buna uygun hale getirildi

Mısır, güvenlik amacıyla bölgesi Şarm El-Şeyh etrafına yaklaşık 35 kilometre uzunluğunda, beton ve telden oluşan bir duvar inşa etti.

İngiliz The Guardian Gazetesi’ne konuşan Güney Sina Valisi Khaled Fuda,’nın uçuşları askıya alması üzerine getirilen güvenlik önlemleri kapsamında yapıldığını, duvarın Sina Yarımadası'nın güney ucundakii koruma amaçlı olduğunu söyledi.

Rusya’nın’a charter uçuşlarını açması için bugüne kadar çok sayıda heyet gitti. Her biri bir eksiklik gösterdi. Son giden heyet hiçbir eksiklik bildirmedi.

Mısır, düşürülen uçağın terör nedeniyle düştüğünü ve ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti.

Mısır ile görüşmelerde bugüne kadar hep işin güvenlik yönü tartışıldı buraya gelinmedi. Şimdi tazminatın konuşulması diğer konuların aşıldığı anlamına gelir. 

Bu arada’nın’a charter uçuşları açacağına ilişkin iyimser beklentiler ATOR web sitesindeki ankete de yansıdı. 1600 kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 48'i charter uçuşlarının bu yaz açılacağını söylüyor.

Öte yandan Rus sektörünün de boşta kalan uçakları için'ın uçuşlara açılması yönünde lobi yürüttüğü belirtiliyor.

Türkiye’yi nasıl etkileyecek

Mısır’ın’dan charter uçuşlarına açılması Türkiye’yi de ilgilendiriyor. pazarını da ellerinde tutan Türk kökenli tur operatörleri’ın açılması halinde Türkiye fiyatlarının düşürülmesine neden olacağını söylüyor.

Mısır bütün çabasına rağmen Avrupa’dan istediği kadar turist alamadı. Gelenler ve gelebilecekler’nın boşluğunu doldurmadığını belirten tur operatörleri, charter uçuşları başlarsa pazarına fiyatlar üzerinden agresif giriş yapar. Bu da Türkiye fiyatlarını olumsuz etkiler” diyor.