• 13 Nisan 2021
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya, Türkiye’ye uçuşları kapatırken Mısır’ı açacak

Bu haberi dinleyin
13 Nisan 2021 Rusya, Türkiye’ye uçuşları kapatırken Mısır’ı açacak

Türkiye’ye tarifeli vecharter uçuşları durduran Rusya beş yıldır charter uçuşlara kapalı olan Mısır uçuşlarını açmaya hazırlanıyor.

Rusya Dışişleri Sergey Lavrov, Mısır uçuşlarının en kısa sürede başlayacağını söyledi.

Mısır gazetesi Al-Ahram'a konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır'ın Hurghada ve Şarm El Şeyh gibi turizm bölgelerine uçuşların en kısa sürede başlayacağını ifade etti. Lavrov, ''Mısır'ın resort bölgelerine uçuşların yeniden başlaması konusundaki isteğimizi teyit etmek isterim. Rusya'dan Mısır'ın Şarm El Şeyh ve Hurghada bölgelerine uçuşların en kısa sürede başlayacağını umuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Rusya ile Mısır arasındaki ilişkinin birçok yönden giderek geliştiğine dikkat çeken Sergey Lavrov, uçuşların yeniden başlaması için yapılan ortak çalışmalara dikkat çekti. Lavrov, uçuşların başlatılması için yürütülen çalışmaların başka alanlardaki işbirlikleri için umut verdiğini kaydetti.