• 24 Nisan 2022 23:49
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI’den otellere: Sahipleri Rus olan firmaların rezervasyonlarını iptal edin

Bu haberi dinleyin
24 Nisan 2022 TUI’den otellere: Sahipleri Rus olan firmaların rezervasyonlarını iptal edin

TUI,’ya uygulanan yaptırımları gerekçe göstererek çalıştığı otellerden, partnerlik yaptığı, sahibi Rus olan tur operatörlerinin yapılmış rezervasyonlarını iptal etmelerini istedi.

TUI’nin Türkiye’deki şirketi Tantur üzerinden otellere gönderilen yazıda, Baltık ülkelerindeki tur operatörlerinden TI Travel LLC, TI Baltics SIA ve Borublita müşterilerinin alınmaması bu firmalar üzerinden yapılmış rezervasyonların da iptal edilmesi isteniyor.

Yazıda bu durumun 31 Mayıs'a kadar geçerli olduğu daha sonra herın 20'sinde bir sonrakia ait iptaller için bilgi verileceği belirtiliyor.

Tantur Seyahat AŞ Finans yöneticisi Cezmi Özkan imzasıyla otellere gönderilen yazıda şöyle deniyor:

“Bu mektubun amacı Tantur'un TI Travel LLC, TI Baltics SIA ve Borublita Holdings Limited için Türkiye'de yürüttüğü tüm operasyonların askıya alındığı konusunda sizi bilgilendirmek içindir. 

TI Travel ile ilgili herhangi bir operasyon için gelecek yeni rezervasyon taleplerinin askıya alınması LLC, TI Baltics SIA ve Borublita ile ilgili olarak otelinizle Tantur arasında imzalanan sözleşmenin 9. maddesine göre sözleşmenin askıya alındığını bildiririz.”

Bu arada TUI’nin Türkiye’deki şirketi Tantur’da bölümü kapatıldı ve burada çalışanlar işten çıkarılarak bilgisayarları kilitlendi.