• 25 Aralık 2022 22:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Turizm yalnız turizm değildir”

Bu haberi dinleyin
25 Aralık 2022 “Turizm yalnız turizm değildir”

Turizm sektörünün tedarikçi firmalara sunduğu pazarın büyüklüğü Kuşadası’nda değerlendirildi

Ekonomi Gazetesi’nin Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ile birlikte Kuşadası DoubleTree by Otel’de düzenlediği toplantıda yenileme teşvik belgesi alan otellerin yapacağı yatırımların firmalara açtığı pazar değerlendirilirken kamu yönetiminin yenileme yatırımlarını hızlandıracak düzenlemeleri teşvik etmesi istendi.

Ekonomi Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar toplantıyı açış konuşmasında sonuna gelinen 2022 yılında ekonominin genel durumu ve 2023’e ilişkin beklenti ve tahminler konusunda bilgi verdi.

Toplantının konuşmacısı Gazetesi ve Ekonomi Gazetesi Seyahat Endüstrisi editörü Fehmi Köfteoğlu da konaklama tesislerinin yenileme yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

Köfteoğlu konuşmasında Türkiye’dein 2022 yılında iyi gittiğini bunun işletmelerin tesislerini yenilemesine yansıdığını belirterek bu yılın 10lık döneminde ülkenin her yerinden her tür ve kategoriden toplam 120 tesisin yenileme yapmak üzere proje hazırlayıp bunun için teşvik belgesi aldığını söyledi.

Yenileme yatırımı yapacak tesislerin illere göre ve kategorilerine göre dağılımı konusunda bilgi veren Fehmi Köfteoğlu, ülke geneli ve bölgesel iş dünyası derneklerinin bu konuda yerel ve kamu yönetimleri ile temasa geçerekdeki olumlu gelişmelerin tedarikçilere ya yansıması için girişimlerde bulunması gerektiğini bu kapsamdain çarpan etkisinin yerel ve genel ekonomiye yapacağı katkıyı anlatmaları gerektiğini söyledi.

GESİFED’indın, Muğla ve Denizli’deki üye derneklerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren temsilcilerinin katıldığı toplantıda gelen sorular doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı.