Misafirlerimize Kendilerini Nasıl Daha Özel Hissettirebiliriz?
Bu yazı aynı zamanda takım arkadaşlarıma bir teşekkür mektubudur.
Otellerimizde yılda yaklaşık olarak 100’den fazla ülkeden 110.000 kadar misafir ağırlıyoruz.
Misafir memnuniyetimiz %90’ının üzerinde.
Sadık misafirlerimizin sayısı her yıl biraz daha artıyor.
Pekiyi, bizi başarılı kılan faktörler neler?
Kurucumuz Samih Sawiris, Umman gibi turizm dünyasında hiç tanınmayan bu ülkede 4 ayrı proje için, Umman hükümetininturizm kanadı Omran ile bir işbirliği kararı almış ve 2009 yılında işe koyulmuş.
Bu projeler için de şu ana kadar 800 milyon USD’ye yakın para harcamış.
Umman güvenli bir ülke, insana huzur veren, barışçıl vatandaşları var, turizme açıklar.
Salalah’ta henüz gerçek bir rekabet yok, turistlere cazip gelebilecek otellerin yarısı bizim kontrolümüzde.
Henüz on yaşında olan modern bir uluslararası havalimanları var.
Yılın birinci ve dördüncü çeyreğinde bu limana inen charterların çoğunluğu bizim otellerimiz için geliyorlar.
Hawana’da iki kilometrelik bir alanda yan yana dizili dört otelimizdeki 1.204 odamız, tur operatörlerinin ilgisini çekiyor.
Maldivler’deki gibi bembeyaz, upuzun bir kumsalımız var.
Bu otellerde sunduğumuz hizmet misafirleri tatmin ediyor.
On beş restoranımız ve yirmi bir yiyecek istasyonunumuzda yüzlerce farklı ve birbirinden lezzetli tatları sabah yediden gece bire kadar on sekiz saat boyunca sunuyoruz.
Restoranlarımızda 30 farklı temalı gecemiz var.
Yani bir misafirimiz, ancak bir ay kalırsa tüm seçeneklerimizin tadına bakabilir.
Güçlü, neşe dolu eğlence ve spor ekibimiz, yogadan, pilatese, voleyboldan, padele, su sporlarından, su kaydıraklarına kadar farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyorlar.
Otellerimizde konaklayan misafirlerimiz, diledikleri sahilde güneşlenip, restoranların çoğunluğundan ücretsiz olarak yararlanıp, diledikleri on yedi bar ve pastanenin keyfini çıkarabiliyorlar.
Misafirlerimiz, yatırımcılarımız kadar kendilerine özen gösterdiğimiz çalışanlarımız, tüm yıl boyunca misafirlerimizi gülen yüzleriyle ağırlıyorlar.
Otellerimize geldiklerinde fazla beklemeden bir an önce odalarına ulaşabilmeleri için, misafirlerimizin check-in işlemlerinin neredeyse tamamını, onlar otobüslerine binmeden önce Umman’a vardıklarında, Salalah havalimanında tamamlıyoruz.
Yılda 500’den fazla turizm profesyonelini otellerimizde ağırlamayı bir şans olarak değerlendirmeliyiz.
Böylece onlara, hizmet detaylarımızı gösterebilme şansına sahip oluyoruz ve onlar ülkelerine döndüklerinde Umman’ın ve otellerimizin gönüllü birer elçileri oluyorlar.
Örneğin, Antalya gibi 2.500 otele sahip bir destinasyonda, bir acenteci ile birlikte bir kahve bile içebilmek, onun programının yoğunluğundan dolayı zor olur.
2024 yılında gelen misafirlerimizin %16’sı, %50’ye yakın bir fark ödeyerek Premium adlı farklı bir kategorimizi tercih ettiler.
2025 yılında bu rakamı %20’lere çıkarmayı hedefliyoruz.
Gelen önemli konuklarımıza tatillerini daha verimli geçirebilmeleri için, onlara adına “dine around” dediğimiz, farklı restoranlardaki temalı gece önerileri yapıyoruz.
Nerelerde kahvaltı yapabileceklerini, hangi partilere katılabileceklerini anlatıyoruz.
Bunların bazılarına ben de katılıp sizlere önderlik ediyorum.
Amacımız, bu özel hizmeti 2025 yılında ağırlamayı planladığımız tüm misafirlerimizin hissetmesini sağlamak.
Onlara, her zaman hizmete açık olduğumuzu anlatabilmeliyiz.
Sanki yüzlerce güçlü otelle rekabet ediyor gibi her zaman hazır olmalıyız.
Konforlu alanlarımızdan çıkıp yeniliklerin peşinde koşmalıyız.
2024-2025 Avrupa sezonunun bitmesine az bir süre kala, hepinize gösterdiğiniz üstün çabalardan dolayı bir kez daha teşekkür ederim.
Lütfen Bekleyin.