• 19 Mart 2024 08:58
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Antalya’ya ‘Üvey evlat’ muamelesi yapılıyor”

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2024 “Antalya’ya ‘Üvey evlat’ muamelesi yapılıyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ve tarımda ülke ekonomisine bunca katıksı olan Antalya’ya üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Tropikal Park'ta düzenlenen "halk buluşması" programında konuşan Özel şunları söyledi:

“Bunu rakamlarla söyleyeyim. 2023 yılında 73,6 milyar lira vergi tahsilatı yapılmış. Türkiye'deki bütün milli gelirin yüzde 3,3'nü üretmiş. 55 milyar dolarlıkinin yüzde 25'i yapılmış. Antalya'ya ne verilmiş? 7,1 milyar. Yani yüzde 9'u. Yani on almışlar, Antalya'ya bir vermişler, kepçeyle almışlar, çay kaşığıyla vermişler. Antalya'nın hakkını yemişler. Antalya'ya haksızlık etmişler. Antalya'nın hakkını arayacağız, hakkını da savunacağız. Antalya'nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz." 

Antalya'ya gelen turistin bir günde 99 dolar harcadığına işaret eden Özel sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu dünyanın en düşük rakamlarından birisi.'da bir turist 200 dolar harcıyor. Hatta bizim turistimiz, yurt dışına gittiğinde 639 dolar harcıyor. Turist sokağa çıksın, para harcasın istiyoruz" dedi.

Turist sokağa çıksın, para harcasın istiyoruz. Paket programlarla, cebindeki son kuruşla gelip, son kuruşla giden değil, zengin, kazandıracak turistin Türkiye'ye çekilmesi, Antalya'ya çekilmesi gerekir"