• 27 Nisan 2024 09:35
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kendi alanında tek, Turizm Karikatürleri yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bu haberi dinleyin
27 Nisan 2024 Kendi alanında tek, Turizm Karikatürleri yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Birincisi 2009 yılında gerçekleştirilen ve dünyanın alanındaki tek karikatür yarışması olan Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nda ödüller 26 Nisan Cuma günü, Antalya’da A Lara Resort & Spa otelinde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Törene Antalya’da sektörüyle ilgili olan birçok kişi katıldı.

Yarışma Gençlerin Katılımına da Açık

“Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada; 16 ve daha alt yaş grubundakiler “Gençler” kategorisine, 17 ve üst yaşlardaki karikatürcüler de “Yetişkinler” kategorisine eser gönderiyor. “Yetişkinler” kategorisinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine ek olarak, Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına da özel ödül veriliyor. “Gençler” kategorisinde ise birincilik, ikincilik ve üçüncülük olmak üzere üç ödül yer alıyor. 

Uluslararası Karikatürleri Yarışması farklı alt temalar belirlenerek düzenleniyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen yarışmalarda; “Her Şey Dahil Sistemi,” “Turizm ve Barış,” “Turizmin Geleceği, Geleceğini,” “Dünden Bugüne Tatiller,” “Seyahat Anıları,” “Havalimanı,”Covit 19 ve,” “Turizm Sektörü Çalışanları,”Uzayi” ile “Turizm Sektöründe Kadınlar” ve “Uzayi”temalarında binlerce karikatür çizildi. 15. Uluslararası Karikatürleri Yarışması’na ise karikatürcüler yerli haklı ile turistler arasında ilişkiye yer veren karikatürler ile katıldılar. 

Yetişkinlerde Birinci Avrupa’dan, Gençlerde Türkiye’den…

Yarışmada Yetişkinler Kategorisinde Birincilik Ödülünü Belçika’dan Luc VERNIMMEN kazanırken, İkincilik Ödülünü Bulgaristanlı karikatürist çift Alla & Chavdar GEORGIEVI ve Üçüncülük Ödülü de Çek Cumhuriyeti’nden Evžen DAVID elde etti. Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına geleneksel olarak her yıl verilen Özel Ödülü bu yıl Romanyalı karikatür sanatçısı Doru AXINTE kazandı.

Gençler Kategorisinde ise Birincilik Ödülünü Türkiye’den Ümmühan Zeynep AKYÜREK aldı.nı kategoride İkincilik Ödülünü Türkiye’den Sudenur KÜÇÜKBAŞ kazarken, Üçüncülük Ödülüne ise Türkiye’den Işıl Efe’nin eseri değer görüldü.

Türkiye’nin Sanatsal Tanıtımına Katkı

Anadolu Akademisi tarafından düzenlenen yarışmanın koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, ödül töreninde yaptığı konuşmada Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın dünyadale ilgili tek karikatür yarışması olduğunu vurguladıktan sonra şunları söyledi: “Türkiye’nin sanatsal tanıtımına katkı veren bu etkinliğe tümcileri destek olması gerekiyor. Bu bağlamda Yarışmaya ana sponsor olarak destek veren ASKA Lara Resort & Spa Otelinin sahibi işletmecisi Ramazan Aslanın ilgi ve desteği çok önemli. Başta kendisi olmak üzere tüm ekibine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” 


Yarışmada ödül alan isimler ve ülkeleri ise şu şekilde belirlendi:

Gençler Kategorisi

1.Ümmühan Zeynep Akyürek (Türkiye)

2.Sudenur Küçükbaş (Türkiye)

3.Işıl Efe (Türkiye)

Yetişkinler Kategorisi

1.Luc Vernimmen (Belçika)

2.Alla& Chavdar Gergeievi çifti (Bulgaristan)

3.Evzen David (Çek Cumhuriyeti)

Prof.Atila Özer Özel Ödülü

DORU Axinte (Romanya)

Karikatür Eğtimine katkı ödülü

Aşkınrancıoğlu ve Musa Gümüş

Ayrıntılı bilgi için lütfen yarışmanın : http://www.tourismcartoon.org  adresini ziyaret ediniz.