• 31 Ağustos 2021 00:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Avusturya’da mahkeme Sezgin Baran Korkmaz'ı Türkiye'ye iade kararı verdi

Bu haberi dinleyin
31 Ağustos 2021 Avusturya’da mahkeme Sezgin Baran Korkmaz'ı Türkiye'ye iade kararı verdi

 

Diğer alanlardaki gibive otel alımları tartışılan, yeraltı dünyasından Sedat Peker’in de ‘Otele çöktüler’ dediği Paramount oteli olayında adı geçen SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklu olduğu Avusturya’dan Türkiye’ye iadesine karar verildi.

Avusturya Wels Mahkemesi ABD'nin iade talebiyle ilgili de kararını verdikten sonra, hangi ülkeye iade edileceği konusundaki kararını kesinleştirecek. 

Korkmaz'ın Avukatı Volkan Dülger,  DHA'ya yaptığı açıklama Wels Mahkemesi'nin müvekkilinin Türkiye'ye iade edilmesi yönünde karar verdiğini bildirdi. Mahkemenin, ABD'nin iade talebiyle ilgili incelemesinin sürdüğünü belirten Dülger, nihai kararın da bu aşamadan sonra verileceğini belirtti. Dülger, ABD'nin iade talebinin de kabul edilmesi halinde Korkmaz'ın hangi ülkeye iade edileceği yönünde kesin kararın Avusturya Adaletlığı tarafından verileceğini bildirdi. Mahkemenin her iki ülkenin iade taleplerinirı değerlendirdiğini belirten Dülger, ABD'nin iade talebini reddedilmesi durumunda ise Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edileceğini ifade etti. 

Basına yansıyan 'esrarengiz ziyaretçileri' olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Dülger, Korkmaz'ın bu süreçte yalnızca ailesi ve avukatlarıyla görüştüğünü söyledi.