• 26 Nisan 2024 08:06
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Diyarbakır'da Kürtçe ve Zazaca bilen turizm polisi görev yapacak

Bu haberi dinleyin
26 Nisan 2024 Diyarbakır'da Kürtçe ve Zazaca bilen turizm polisi görev yapacak

 

Diyarbakır'da önümüzdeki günlerde polisleri görev alacak.ce, Almanca, Fransızca, Arapçanın yanı sıra ilk kez Kürtçe ve Zazaca bilen polisler görev yapacak. 

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya konuyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

“UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, tarihi Ulu Cami, Ongözlü Köprü, restore edilen kiliseler, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanlar ile çarşıların ziyaretçi akmına uğradığı kentte polislerinin görev yapması için İl Emniyet Müdürlüğünce çalışma yürütülüyor. Kentin tarihi ve kültürel mekanlarında,ce, Almanca, Fransızca, Arapça, Kürtçe ve Zazaca bilen polislerden görevlendirilecek ekipler hem yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlayacak hem de gerektiğinde rehberlik hizmeti sunacak. 

'Kentin huzuru ve güvenliği bizim onurumuz ve gururumuz' sloganıyla yola çıktık. Suçun azaltılması, güvenliğin sağlanması noktasında büyük mesafe katettik. 

Turizm kenti Diyarbakır'da polisi gibi önemli bir eksikliği fark ettik. Görev yapacak polislerince, Almanca, Fransızca, Arapça, Kürtçe ve Zazaca tercümanlık yapacak. 

İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca gibi dünyada kullanılan diller konusunda eğitimi, becerisi olan, bu dilleri bilen arkadaşlarımızı seçiyoruz. Hiç Türkçe bilmeyen ninemizin, amcamızın da dilinden anlayacak arkadaşlarımızı eğitiyoruz, donatıyoruz. Hatta Çince, Japonca bilen polislere de fırsat tanıyacağız, onlardan da istifade edeceğiz. 

Turizm polislerinin motosikletli görev yapmasını öngörüyoruz polislerinin bulunacağı merkez de Sur ilçesinin Yenikapı Caddesi'nde olacak.