• 04 Mayıs 2024 09:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Dağa taşa villalar yapılmış, otel belgesi isteniyor. Göz yummayacağız”

Bu haberi dinleyin
04 Mayıs 2024 “Dağa taşa villalar yapılmış, otel belgesi isteniyor. Göz yummayacağız”

 

"Eğer dünyada ilk 3'e oynuyorsan her şeyin denetletmesi ve kontrol edilmesi lazım. Aksi durumda bu oyunda yoksun" dedi.

"İskanı, ruhsatı olmayan villalar yapılmış. Bunlara 'turizm konutu belgesi' isteniyor” diyen, belediyelerin bunlara göz yumduğunulığın göz yummayacağını söyledi.

Süre tanıdık, belge almayan kapanacak 

Düşük standartta hizmet veren belediye işletme belgesi sahibi otel, motel ve pansiyon gibi tesislerilık çatısı altına almak için yasa çıkardıklarını belirten, "Oteller artıklıktan İşletme Belgesi almak zorunda. Belediyeler geçmişte işini doğru dürüst yapmamışlar. Siyasi saiklerle hareket etmişler. Kaçaklara göz yumulmuş. Biz bu otellere yasa çıktıktan sonra süre tanıdık. Daha sonra da harekete geçtik. İllerin valiliklerine yazı yazdık" dedi.

Sabah Gazetesi’ne konuşan, valiliklere gönderdikleri yazılarla belgesini tamamlamayan işletmelere gerekenin yapılmasını istediklerini belirterek "4 bin tesis vardı. 1.000'i belge aldı. 3 bini için süreyi daraltıyoruz. Bazıları işlemleri hızlandırdı. Belgeyi almayan oteller kapanacak" açıklamasında bulundu.

Villalara göz yumun deniyor

Turizm konutunda da benzer sorunların yaşandığını anlatan, "İskanı, ruhsatı olmayan villalar yapılmış. Bunlara 'turizm konutu belgesi' isteniyor. Dağ, taş villa dolmuş. Özellikle sahillerde bu durum çok fazla. 'Belediye bana göz yumuyor, siz de göz yumun' diyor. Biz göz yummayacağız. Bundan sonra her şey kayda alınacak" dedi.