• 13 Nisan 2024 23:15
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Doğruluğu tartışılır: İzmir’de dört otelden biri satışa çıkmış

Bu haberi dinleyin
13 Nisan 2024 Doğruluğu tartışılır: İzmir’de dört otelden biri satışa çıkmış

 

Satılık oteller ile ilgili sağlıklı olmayan verilere dayalı haberler yine gündemde. İzmir'de son 1da 157 otelin satışa çıkarıldığı iddia ediliyor. 

İzmir’de yayınlanan Yeni Bakış Gazetesi’ndeki Murat Ervin'in haberine görede işler kötü olduğu için işletmeler otellerini satışa çıkardı. Haberde satılık otellerin yarısının Çeşme ve İzmir'de olduğu, bölgede 185'i belediye; 269'ulık belgeli olmak üzere toplam 454 tesisinin faaliyet gösterdiği, bunların 157’sinin satışa çıkarıldığı belirtiliyor. Buna göre dört otelden biri satılık.

Sahil bandındaki oteller

Haberde Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir’in, 6 Şubat yer alan ilanlardaki satılık otellerin toplam yatak kapasitesi ise 4 bin 420'yi bulduğunu, Çeşme'de Alaçatı Port içindeki 125 oda ve 250 yataklı 5 yıldızlı otele 5 milyar 700 milyon TL değer biçilirken en ucuz otel içinse 9 milyon 800 bin lira istendiğini söylediği belirtilerek “Çeşme'den Dikili'ye kadar olan sahil bandında tesislerini satışa çıkarıyorlar" dediği aktarılıyor.

Yatırımcı otelini satıyor

Haberde şöyle deniyor: “Ekonomideki olumsuz tablo tesislerinin satışını hızlandırdı. Son birda İzmir'in 15 ilçesindeki 157 otel 22 milyar 345 milyon TL'ye satışa çıkanldı. sektöründe beklentilerini karşılayamayan yatırımcılar otellerini satışa çıkardı. 

Yarısı Çeşme'de

Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun, Menderes, Foça, Dikili, Bergama, Tire, Karşıyaka. Konak ve Selçuk'taki 4 bin 420 yatak kapasiteli 157 tesis toplam 22 milyar 345 milyon lirayı verecek yeni sahiplerini bekliyor. İzmir'de son birda satışa çıkan 157 tesisinin 79'u Çeşme'de, 14'er adedi Menderes ve Konak, 12'si ise Urla'da yer alırken diğer tesisler de farklı ilçelerde yer aldı. Sadece Çeşme'deki satılık otellerin değeri 14 milyar 143 milyon TL'yi buldu. En pahalı tesisi 5.7 milyar lirayla Çeşme Alaçatı Port içinde 5 yıldızlı 125 odalı otel olurken listenin en sonunda ise Bergama'da 9 milyon 800 TL'lik değere sahip otel yer aldı. 

Kaynak sağlıklı değil 

Haberde satılık otel sayısına ilişkin verilerin ilanlar olduğu belirtiliyor. Bu konuda gazete web siteleri vb. yerlerdeki -ilanların eski olduğu, birden çok yerden yayınlandığı için sayım yapılırken çok kez yinelenen ilanlar olduğu, bu nedenle ilanların baz alınmasının sağlıklı olmadığı daha önce benzer haberler çıktığında hep söylendi.