• 28 Nisan 2024 00:26
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Protestolara neden olan organize turlarla gelenler değil, ev kiralama sistemidir”

Bu haberi dinleyin
28 Nisan 2024 “Protestolara neden olan organize turlarla gelenler değil, ev kiralama sistemidir”

 

 

İspanya’da yayılan aşırı ziyaretçi trafiği ve ucuzcu turistlere yönelik protestolar neden ve sonuçları tartışılıyor.

Konuyla ilgili olarak İskandinav ülkelerinde başlayan tartışmalara TUI CEO’su Sebastian Ebel de katıldı.

Ebel konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bölge sakinlerinin dile getirdiği endişelerin önemli olduğunu ve bunların "turizme karşı protestolar" olmadığını belirterek, “Protestoların nedeni organize turlarla gelenler değil, Airbnb ve benzeri ev kiralama sistemi” olduğunu söylüyor.

Almanya’da yayınlanan Fvw Dergisi’ne açıklamalarda bulunan TUI CEO'su Sebastian Ebel, "Airbnb gibi büyük ölçüde düzenlemeye tabi olmayan çevrimiçi platformlarda tatil kiralama olarak giderek daha fazla yaşam alanı sunulduğundan" destinasyonda konut sıkıntısı olduğunu bu durumun konut fiyatlarını artırdığını ve hoşnutsuzluk yarattığını belirtiyor.

“Yerel siyasetin henüz harekete geçmemiş olması insanları sokağa çıkmaya itiyor ” diyen Ebel, tatil evleri kiralama sistemlerinin geleneksel modelindekine benzer düzenlemelere tabi tutulmalarını istiyor.

Ebel, “Turizmin iyi imajı, görünüşte meydana gelen aşırılıklar nedeniyle zarar görmemelidir. yıllardır müşterilerimizin favori tatil destinasyonlarından biri oldu” diyor ve ekliyor; “Destinasyondaki tüm aktörler (politikacılar, iş adamları, dernekler ve yurttaşlar) arasında kapsamlı bir diyalogdan doğan “Daha sorumlu bir olmalı. Kanarya Adalılarınındır, hepimiz misafiriz” sloganları ile ifade edilen şey yatırımcı ve organizatör olarak bizim için de geçerlidir. çok önemli bir sektör ve işverendir.den herkes yararlanıyor.”