• 26 Nisan 2024 10:16
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Hami Fidanoğlu yaşamını yitirdi. Onu çok özleyeceğiz....

Bu haberi dinleyin
26 Nisan 2024 Hami Fidanoğlu yaşamını yitirdi. Onu çok özleyeceğiz....

Kültür Seyahatsi’nin sahibi, Hami Fidanoğlu bir süreden beri yaşadığı rahatsızlığı aşamayarak yaşamını yitirdi.

Daha öğrencilik yıllarında Türk Milli Gençlik Teşkilatı Masası’nda (TMGT) başlayarak sektöründe çalışmaya başlayan Fidanoğlu, aralarında Türkiye Seyahatleri Vakfı (TURSAV) ve Türkiye Seyahatleri Birliği (TÜRSAB)'ın da olduğu sektör ile ilgili birçok kurum ve kuruluşta kuruculuk ve yöneticilik yaptı.

Fidanoğlu’nun cenazesi 27 Nisan Cumartesi günü (yarın) öğlen Şişli Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Karacaahmet’te toprağa verilecek.

Hami Fidanoğlu içinnı gün akşam saat 18.30’da Sultanahmet’teki Armada Otel’de meslektaşları dostları ve yakınlarının katılımıyla anma toplantısı yapılacak.

Hami Fidanoğlu

1950 yılında  Erzincan Refahiye’de ailenin yedi çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 

Ortaokul ve lise öğrenimini yatılı olarak Vefa Lisesi’nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazandı (1968). İlk kez 1968 yılında eğitim-öğretime açılan bu fakültenin ilk mezunları arasında yer aldı. 

Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı’nda (TMGT) görev yaptığı yılları da içeren 1968-1974 yılları arasında bu okulda eğitim aldı ve mezun oldu.

Hami Fidanoğlu, TMGT’den öğrenciliği sonrasındarıldıktan sonra 1974’te Kültür’i kurarak seyahat acentacılığı yapmaya başladı Zaman içerisinde denizcilik sektöründe Fora Yatçılık ve’i kurarak ve Marmaris çıkışlı mavi yolculuk turları düzenledi. İzleyen yıllarda İNTAC Uluslararası Seyahat Servisleri. firmasını kurarak yurtiçinde ve yurtdışında toplu satın alma ve operasyonlar yaptı. Bu arada Fransa’da Carnet de Voyages adlı tur operatörlüğünü kurarak, şubeleri ile birlikte Türkiye’ye yönelik charter taşımacılığını alanına girdi.nı şekilde’da da Ray Reisen adı bir tur operatörlüğü kurarak’dan Türkiye yönelik turist taşımacılığı yaptı.

Konaklama işletmeciliği alanındaki ilk yatırımları olan 1986 yılında Gölköy’ün ilk modern konaklama işletmesi Alabanda Oteli 1996 yılına kadar işletti. Fidanoğlu, Adıyaman’ın Kapta ilçesinde Nemrut Kervansaray Oteli’ni işletti. 

Fidanoğlu, alanındaki yatırımcı ve işletmeci olarak yürüttüğü işlere ek olarak Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda bir süre öğretim görevlisi olarak dersleri okuttu.