• 12 Nisan 2024 08:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya'da ‘Sarhoş turizmine'’ karşı eylemler yayılıyor

Bu haberi dinleyin
12 Nisan 2024 İspanya'da ‘Sarhoş turizmine'’ karşı eylemler yayılıyor

İspanya, özellikle’den gelenler arasındaki bir kesimin oluşturduğu ‘Sarhoş’i ile mücadele yayılıyor.

Merkezi hükümetin ziyaretçi sayısını artırmak yerine geliri artırma stratejisi doğrultusunda alınan önlemlere yenileri ekleniyor.

Palma'nın yeni belediye başkanı Jaime Martínez'in ‘Ucuzcu’ turistlerin faaliyetlerine savaş ilan etme planlarının ardından diğer destinasyonlarda da bu tür önlemler için çağrı yapıyor. Mallorca'da nöbete tutulmuş gibi içki içme, Vandalizm ve kamusal alanlardaki diğer suistimallere karşı daha sert yaptırımlar yürürlüğe girecek” diyor.

Turizmı Jordi Hereu, Geçen yıl'nı yaklaşık 14 milyon ziyaretçi geldiğini aktararak "Bu, Corona pandemisi öncesine göre daha çok kişi anlamına geliyor. Bu sayı 2024'te daha da artacak” diyor.

Bu arada çevreci dernekler ve otelciler, daha fazla otel kompleksinin inşasına karşı uyarıda bulunarak bunun adaların çekiciliğini kaybetmesine neden olacağını söylüyor.

Yaygın olarak Balear bölgesinde görülen bu kesime yönelik önlemleri şimdi de Tenerife belediyesi uygulamaya koyuyor.’de yayınlanan gazetelerde Tenerife de artık bu türe direniş başladığı belirtiliyor.

Daily Mail’deki haberde ada sakinlerinin, Tenerife'nin doğası, kültürü ve insanlarıyla gerçekten ilgilenmeyen tatilcilerden bıktıklarını, yalnız ucuz bira içmek, güneşte uzanmak ve hamburger ve patates kızartması yemek" için gelenleri istemediklerini yazıyor.

Haberde Tenerife'nin güneyindeki Palm-Mar'da duvarlarına yazılan "Turist istemiyoruz, evinize dönün” yazılarının arttığı belirtiliyor.