• 29 Ocak 2024 05:51
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“İstanbul ve Bodrum’da otel fiyatları Yunanistan ve Mısır’dan daha yüksek ”

Bu haberi dinleyin
29 Ocak 2024 “İstanbul ve Bodrum’da otel fiyatları Yunanistan ve Mısır’dan daha yüksek ”

Özellikle’da yaz döneminde otellerin doluluk oranlarının düşük kalmasının otel fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığı konusunda yapılan değerlendirmelere Four Seasons İstanbul Genel Müdürü Reto Moser de katıldı. Moser gibi İstanbul’daki otel fiyatlarının da yükseldiğini belirterek “İstanbul, gibi destinasyonlarda kendimizi piyasa dışında fiyatlandırmamamız gerekiyor çünkü, ya da ile kıyasladığınız zaman biz biraz daha pahalı hale geldik” dedi.

İstanbul’da yaşam maliyeti Londra, Paris düzeyinde

Bloomberg HT yayınlanan Üst Düzey programında konuşan Moser, Rekabet açısından baktığımızda Türkiye’de yaşam maliyeti açısından Avrupa ülkeleriyle başa baş geliyoruz. Örneğin; Londra, Paris ve başka şehirlerle Yani Türkiye benim yaşadığım en pahalı şehirlerden biri. 

Kendi çalışanlarımdan da özellikle yazın şunu  duyuyorum ‘Biz’a gideceğiz çünkü fiyatlar daha uygun’ diyorlar. Gerçekten zorlu bir süreç ve biz buna adaptasyon sağlamak zorundayız. çok daha uygun fiyatlı hale geldi. Ama kalite anlamında bakarsanız Türkiye’ın çok daha önünde yer alıyor. Her iki ülkeden birini seçmem gerekseydi ben Türkiye’yi seçerdim” dedi.

300 kabinli “Made in Voyage” kruvaziyer gemisi ile butik seyahatler

Moser yatırımları konusunda da bilgi verirken uzun vadeli düşünmeyi sevdiklerini belirterek şunları söyledi. “Etiler’de bir rezidans projemiz var, onu da bu yılın sonunda büyük ihtimal 3. çeyrekte açacağız. İstanbul, Londra’dan sonra rezidans yaptığımız ikinci şehir olacak.’da da bu yıl yeniden inşaat süreci başlayacak ve umuyoruz ki 2026’nın yazlarında burayı açabiliriz. Bir de 2026’da Four Seasons’ın “Made in Voyage” adı altında özel yatı da Türkiye’ye gelecek, bu bir kruvaziyer gemisi 300 kabinli, Çok butik bir gemi seyahatinden bahsediyoruz, bu dünyada ilk olacak.”