• 21 Aralık 2023 08:06
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Konaklama sektöründe çalışanların lojman sorunu büyüyor

Bu haberi dinleyin
21 Aralık 2023 Konaklama sektöründe çalışanların lojman sorunu büyüyor

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bile yakındığı kira artışları sektörünün konaklama kesiminde çalışanları da etkiliyor.

Sektör büyüyen sornuna çözüm olarak kamu yönetiminin çalışanlara lojman yapılmak üzere arazi tahsisi yapılmasını istiyor.

Ekonomi Gazetesi’nden Fikri Cinokur’un haberine göre Konut kiraları yüksek olduğu için barınma sorunu yaşayan otel çalışanı sektörden kaçıyor ya da yurtdışında gidiyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, otellerde çalışanların barınma sorununun büyüdüğünü belirterek, " Bölgemizde çok ciddi bir konut sıkıntısı var. Konut sorunu çözülmezse kalifiye personel sorunu daha da artacak ve önümüzdeki yıllarda çalışan bulmakta sıkıntı yaşanacak. Hükümetin de konuya seyirci kalmayıp otelciye destek olmasını bekliyoruz. Yerel yönetimlerin decinin işini kolaylaştırmak için lojman yapılması amacıyla teşviklerde bulunup, imar arsa, ruhsatlanma konusundaki işlemleri hızlandıracak girişimlerde bulunması gerekiyor” dedi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şeydi Tahsin Güngör dede konut sorunu nedeniyle kalifiye personel sıkıntısı yaşandığını, barınma sorununun 'sosyal konut projesi' ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

"Çeşitli nedenlerle göç artışı yaşanan Manavgat'ta çalışanının en büyük sorunu barınma oldu” diyen Güngör, Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle barınma sorunu yaşayan çalışanları bölgeyi tercih etmiyor. İş müracaatında bulunan personel ilk olarak tesisinin lojmanı olup olmadığını soruyor. Konut kiraları yüksek olduğu için barınma sorunu yaşayan çalışanı, sektörden kaçıyor ya da yurtdışındaki otelleri tercih ediyor” dedi.