• 15 Kasım 2023 00:47
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mısır, tur operatörlerine sağladığı destek yelpazesini genişletiyor

Bu haberi dinleyin
15 Kasım 2023 Mısır, tur operatörlerine sağladığı destek yelpazesini genişletiyor

 

Mısır İsrail’in Filistin’e saldırmasınıne olumsuz etkilerini azaltmak için bir süreden beri tur operatörlerine sağladığı sübvansiyon ve diğer destekleri artırıyor.

Mısır ve Eski Eserlerı Ahmed Issa,’nın başkenti Berlin'de tur operatörleri bir araya gelerek uygulanacak destekler konusunda bilgi verdi.

Tur operatörleri ile yaptığı toplantıdan sonra fvw|TravelTalk dergisinden Klaus Hildebrandt’a açıklamalarda bulunan Ahmed İssa, İsrail’in Filistin’e saldırmasınınine olası etkilerini azaltmak için sektöre sağlanacak destekler konusunda bilgi verirken şunları söyledi:

Uçak başına 500 dolar

“Şarm El Şeyh uçuşlarında, istikrarlı uçuş bağlantılarını desteklediğimiz normal uçuş teşviklerine ek olarak Kasım ve Aralıkları için uçuş başına 500 ABD Doları ek ödeme yapacağız. Destek için aradığımız yüzde 60 üzeri koltuk doluluk oranını yüzde 60’a düşürüyoruz. Amacımız, azalan yeni rezervasyonlar nedeniyle havayollarının uçuşlarına devam etmesini sağlamak. Düzenli teşvikleri sürdürüyoruz. Maliyetlerin yüzde 50'sine varan kısmını karşıladığımız reklam kampanyaları konusunda da tur operatörleriyle görüşüyoruz. Durum değişmemişse bu eylem uzatılabilir.”

Otellere de destek var

Ahmed İssa, yeni dönemde planlamalarını havayollarının uçuş ve otellerin yatak kapasitesini artırmak olduğunu belirterek “Havayolları'ın kendileri için yıl boyunca çok cazip bir destinasyon olduğunun farkına vardılar. Yabancı otel zincirleri de’a gelme konusunda hareketli. Ülke genelinde daha fazla yeni otele ihtiyacımız var. Bu nedenle 2025 yılı sonunda faaliyete geçecek yeni otel odaları için Maliyeımızla bir eylem paketi hazırladım. faiz ödemelerinin yüzde 50'sine kadar devlet karşılıyor ve otelciler yatırım hacminin yüzde 50'sini vergi yükümlülüklerinden düşebiliyor. 

Uluslararası otel grupları da genişliyor; Marriott yakın zamanda 17 yeni tesis için sözleşme imzaladı.

Otellerin yanı sıra Nil gezisi de önemli bir rol oynuyor.'da 300'e yakın gemimiz var. Bunlardan yaklaşık 200 tanesi faaliyette, diğerleri ise elden geçiriliyor ve bu kış ve gelecek kış tekrar hizmete girecek.