• 25 Haziran 2021 14:22
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’daki Yunan tur operatörü Mouzenidis faaliyetini askıya aldı

Bu haberi dinleyin
25 Haziran 2021 Rusya’daki Yunan tur operatörü Mouzenidis faaliyetini askıya aldı

Yunanistan'ın en büyük tur operatörlerinden biri olan Mouzenidis Travel, faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Mouzenidis Group’un Facebook sayfasında yer lan açıklamada alacaklılardan korunmak için bu yola başvurulduğu, kararın uzun süreli sağlık krizi ve turist hareketindeki kısıtlamalar nedeniyle alındığı belirtiliyor.

Şirketin 70 milyonu'daki otellere olmak üzere toplam 100 milyon Avro borcu olduğu belirtiliyor.

Mouzenidis Group yaptığı açıklamada, gecikmiş yükümlülükleri yerine getirmek için her türlü çabanın gösterileceği bu kapsamda konsolidasyon sürecinin başlatıldığı ifade ediliyor.

Grubun kurucu sahibi Boris Mouzenidis'in Martında yaşamını yitirmesinden sonra oğlu Ioannis Mouzenidis işin başna geçmişti.

Mouzenidis Grubu bünyesinde şu şirketler var:

havayolu Ellinair , emlak firması Grekodom, Kriaritsi yatırım, MBG hizmetleri, nakliye firması Cargo CSR, Bomo Hotels (Yunanistan'da ve diğer yedi ülkede onlarca otel yönetim şirketii), Halkidiki'deki Enigma Alışveriş Merkezi , Greek Furs operasyonu, Active Mice etkinlik planlama firması, Elion Club (VIP hizmetleri), çocuk kampı Elin Camp, Mouzenidis Intour, Grekoleto aile kulübü, Yunan Ortodoks inanç merkezi Solun, Perseus güvenliği, Makedonia Havalimanı'nda Otopark ve Igen Young gezginler kulübü.