• 27 Şubat 2024 05:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Şirketi alacak müşteri arayan FTI, Amerikan Certares Fonu ile görüşüyor

Bu haberi dinleyin
27 Şubat 2024 Şirketi alacak müşteri arayan FTI, Amerikan Certares Fonu ile görüşüyor

Avrupa seyahat endüstrisi pazarının 3. Büyük grubu FTI, gruba satacağı müşteri arayışı kapsamında Amerikan Certares Fonu ile yürütülen görüşmeler devam ediyor. FTI, sürecin görüşmelerin iyi gittiği, devam eden işlemler hakkında daha fazla bilgi sağlanamamasının anlayışla karşılanması gerektiği belirtiliyor.

FTI, şirkete taze sermaye girişi sağlamak amacıyla, yeni yatırımcı arayışı kapsamında Amerikan Certares Fonu ile görüşmeler yaptığını açıklamıştı.

Certares Otel odaklı fon

2012 yılında kurulan Certares, yalnızca seyahat ve konaklama sektörlerine odaklı olarak çalışan küresel bir yatırım şirketidir. 31 Mart 2023 itibarıyla ortak yatırımlar da dahil olmak üzere yaklaşık 9,9 milyar dolarlık varlığın yönetimi altında olan Certares, özel sermaye, seyahat,, konaklama ve seyahatle ilgili iş ve tüketici alanlarında onlarca yıllık operasyonel ve yatırımlar yapıyor.

Certares 2021’de ABD genelinde toplam 2.100 oda kapasiteli 10 oteli satın alarak bu alana 228 milyon dolar yatırım yaptı.

Rakamlar bugünün değil, pandemi döneminin

Açıklamada küresel salgın (Pandemi) hükümetin sağladığı tek firmanın kendileri olmadığı o döneminortamında hükümetin talimatıyla TUI Grubu’nun da sağladığı anımsatılıyor.

Açıklamada 2022/23 satışlarının önceki yıla göre yaklaşık yüzde on artışla 4,1 milyar euro olduğu, 2024 yaz sezonu açısından bakıldığında rezervasyon gelişiminin iyi olduğu, yaz çıkışlarında bir önceki yıla göre çift haneli artış olduğu belirtiliyor.

Mısırlı Sawiris Ailesi, FTI'da daha önce yüzde 30 olan hissesini 2020 yılında yılında yüzde 75'e çıkararak şirketin çoğunluk hissesine sahip olmuştu.