• 17 Nisan 2024 09:48
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tur operatörleri genç gezginlere nasıl ulaşmak istiyor?

Bu haberi dinleyin
17 Nisan 2024 Tur operatörleri genç gezginlere nasıl ulaşmak istiyor?

 

Almanya’da tur operatörleri iletişim alanındaki gelişmeleri de kullanarak aileler bazında iyi giden işleri genç kuşağa da taşımak için projeler geliştiriyor.

Almanya’da yayınlanan fvw|TravelTalk Dergisi Genç kuşağın kendi başına karar verme noktasında kullandığı medya kanallarını değerlendiren tur operatörleri bu yöndeki çalışmalarını derledi. Tur operatörlerinin genç kuşağa odaklandığı belirtilen yazıda TUI’nin ITB Fuarı sırasında YouGov anketi yaptırdığını anımsatıyor.

Tur operatörlerinin konuyla ilgili çalışmaları şöyle:

TUI Satış Direktörü Benjamin Jacobi, daha fazla gencin bir kez daha TUI ofislerinde seyahatlerini ziyaret ettiğini gördüklerini belirterek Sosyal medya sayesinde genç gezginler yeni destinasyonlar ve bölgeler hakkında bilgi sahibi oluyor, oradan seyahatlerine geliyor. "instagramlanabilir fotoğraf motifi" oluşturuluyor. Örneğin, yirmili yaşlardaki sonsuzluk havuzlarının bir görüntüsü, dinozor figürlü çocuk havuzundan daha çekicidir. Buna ek olarak, "kulüplerimizdeki özel etkinlik haftaları, otellerimizde bölgesel ortaklarla işbirlikleri de gençler arasında popüler hale geliyor” diyor.

Alltours, Spotify'da reklam veriyor

Alltours'un sahibi ve patronu Willi Verhuvern, bu konuda sosyal medya kanallarını kullandıklarını belirterek "Orada daha genç bir kitleye hitap ediyoruz. Instagram ve Tiktok’a ek olarakSpotify'da reklamlar yayınlıyoruz” diyor.

Anex instagramlanabilir oteller

Anex Genel Müdürü Yasir Karaçor, hedef grup yaklaşımında parti kitlesine daha az, "sosyal medya ile büyüyen ve hala büyümekte olan genç nesile" ulaşmak istiyor. Onlara kendi gönderileri için fotoğraf fonları sunmak istiyor. Bu kesimin özel otel istekleri için 'instagramlanabilir' otellerle" tabiri caizse: "2025 için otel portföyünün bir kısmını genişletmeye çalışacağız. Onun için de sosyal medya, bu segmentteki müşterilere hitap etmek için önemli” diyor..

Dertour- Booking işbirliği

Dertour Group Ürün Müdürü Sven Schikarsky şunları söylüyor: "Özellikle Booking ile olan işbirliğimiz ürün portföyümüzü büyük ölçüde genişletti ve böylece birçok genç müşteriyi cezbetti. Seyahatsi ortaklarımız, müşterilerinin her biri için eksiksiz bir ürün yelpazesi bulacak. Dertourrıca diğerlerinin yanı sıra Tiktok ve Instagram üzerinden de satış yapıyoruiz.”

FTI- omni-channel 

FTI Tour Operasyonu CEO'su Casper Urhammer konuyla ilgili çalışmaları konusunda şunları söylüyor. "Klasik seyahatlerinin daha da geliştirilmesi için TVG franchise zinciri ile birlikte çalışıyoruz ve teknik gelişime ek olarak, daha genç hedef gruplar için daha da iyi bir teklif de belirleyici bir rol oynuyor. Plan, TVG'nin çok kanallı yaklaşımını kendi RTI portalı aracılığıyla daha da genişletmektir. Bu şekilde FTI, daha genç bir hedef kitleyi çekmek venı zamanda seyahatlerini güçlendirmek istiyoruz.”

LMX, LMX Individual'a güveniyor

Leipzig'deki LMX Touristik'in Satış Müdürü Mario Krug şöyle diyor: "Doğru ürün çok önemlidir. Daha genç müşterileri çekmek için ürünlerimiz LMX Individuell'de bize yardımcı oluyor. Seyahatlerinin genç müşterilere internette buldukları paket tatil paketlerininnısını sunmalarını sağlıyor."

Schauinsland Genç Gezgin Odası

Schauinsland-Reisen Ürün Müdürü Andreas Rüttgers, sosyal medya etkinliklerinin yanı sıra genç hedef gruplara yönelik yarışta özel ürünlerden de bahsediyor: "Genç Gezginler oda tiplerimizle seçili otellerde genç gezginler için ilginç teklifler geliştirdik. 18-35 yaş arası misafirlerimiz cazip özel indirimlerden faydalanıyor" dedi.

Vtours ve Bentour Tiktok kullanıyor

Vtours'un başkanı Sabine Jordan-Glaab, gençlere hitap etmek için Instagram, Tiktok ve Facebook'taki varlığını da genişletti. Jordan-Glaab, "Bu hedef grubu anlamak ve ele almak için özel olarak tasarlanmış dinamik, akıllı ve yaratıcı bir ekibimiz var" diyor. Bentours'un patronu Deniz Uğur, tur operatörünün daha genç hedef gruplara nasıl ulaşmayı planladığı sorulduğunda diğer şeylerin yanı sıra Tiktok'a da atıfta bulunuyor.