• 09 Eylül 2022 23:26
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye’de ucuz kış tatili satışları tükendi

Bu haberi dinleyin
09 Eylül 2022 Türkiye’de ucuz kış tatili satışları tükendi

Türkiye'de yoğun tartışmalara yol açan, Alman ucuz marketler zinciri Lidl'in Side tatilinin yoğun ilgi gördüğü bildirildi. DW Türkçe'nin sorusuna cevaben yolladığı açıklamada Lidl, "Bahsettiğiniz 22 günlük Türkiye tatili Ocak 2023ı için 599 Euro'ydu ve karşılaştığımız talep sınırlı kontenjanımızı hemen aştı ve tükendi. Söz konusu tatili daha yüksek fiyata satın almak bile imkansız. Tur operatörlerimiz ile beraber, müşterilerimize bu cazip fiyatla daha fazla kontenjan sunabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'da Lidl, Aldi gibi süpermarket zincirleri uzun yıllardır normal ürünlerinin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerine kısa veya uzun seyahat ve tatil satışları da yapıyor.

DW Türkçe, tartışmalara neden olan üç haftalık tatil için Lidl'in o otelde ne kadar kontenjanı olduğunu da sordu, ancak şirket buna dair bilgi vermedi. Uzmanlar, şirketlerin genelde ucuza sınırlı kontenjanırtıp "...tan başlayan fiyatlarla" şeklinde en ucuz fiyat reklam yaptığına dikkat çekiyor ve söz konusu Side tatilinin kontenjanının da muhtemelen çok sınırlı olduğu tahmininde bulunuyor.