• 13 Ocak 2024 08:49
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye İngilizler için kış için de ilk tercih edilen destinasyon

Bu haberi dinleyin
13 Ocak 2024 Türkiye İngilizler için kış için de ilk tercih edilen destinasyon

On the Beach firmasının açıkladığı rapora göre, turistlerin kışlarında en çok tercih ettikleri yerler belli oldu. 10 şehirlik listede Türkiye'den de iki rota yer aldı. Türkiye'nin tatil başkenti Antalya, turistlerin çok sık gittiği’daki Tenerife adasını geride bıraktı.

Kanarya Adası onlarca yıldır zirvede yer alıyordu ancak son rapor, Antalya'ya yapılan seyahatlerin yıllık bazda yüzde 33 arttığını gösteriyor. Seyahat firmasına göre bu kış sezonunda tatilcilerin yüzde 11,9'u Antalya'ya seyahat etti.

Türkiye listeden iki şehir sokmayı başardı. Antalya dışında Dalaman da bu yıl en çok seyahat edilen ilk 10 şehir arasında yer aldı. turistler Dalaman Bölgesinde en çok Fethiye Ölüdeniz, Göcek, Dalyan ve Marmaris’te tatil yapıyorlar.

İklim ve fiyat avantajı

Antalya, yıl boyunca güneşli olması, döviz kuruyla bakıldığında ucuz olan tatil köyleri, plajları ve tarihi antik kentleri sayesinde gezginlerin ilgisini çekiyor. Tenerife, bu sezon oraya giden veya gitmeyi planlayan turistlerin yüzde 11,7'siyle ikinci en popüler destinasyon olurken, diğer bir İspanyol Kanarya Adası olan Lanzarote de yüzde 8 ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye'de tatil yapanların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 36 artarken,'a kış tatili için gidenlerin sayısı da geçen yıla göre yüzde 84 arttı.'na seyahat eden tatilcilerin sayısı da yüzde 15 artış gösterdi ancak bu yeni destinasyonların pazar payı kazanmasıyla toplam yüzde payı yüzde 8 düştü.

Emekliler tercih ediyor

Türkiye’nin döviz kuru nedeniyle emekli olmak için de harika bir yer olarak görülüyor. İnsanların yurt dışında ev satın almasına yardımcı olan Property Guides'a göre, Türkiye'de emekli olmanın maliyetida 16.100 TL (422 Pound). Birleşik Krallık'tanı hayatı yaşamak içinda 63 bin TL (1.652 Pound) harcanması gerekiyor.

İngilizlerin en çok tercih ettiği 10 kış destinasyonu

1 Antalya, Türkiye

2. Tenerife,

3. Lanzarote,

4. Costa Blanca,

5. Hurgada,

6. Mayorka,

7. Costa del Sol,

8. Şarm El Şeyh,

9. Fuerteventura,

10. Dalaman, Türkiye