• 18 Ağustos 2021 02:04
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Alman Dışişleri'nin Türkiye için seyahat uyarısında FETÖ için neler söyleniyor

Bu haberi dinleyin
18 Ağustos 2021 Alman Dışişleri'nin Türkiye için seyahat uyarısında FETÖ için neler söyleniyor

Almanya’nın Türkiye’yi ‘Yüksek riskli ülke’ ilan etmesi üzerine Dışişlerilığı seyahat uyarısını güncelledi. 

Federal Dışişlerilığı’nın web sayfasında 17 Ağustos’tan geçerli uyarılarda Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalar var.

Seyahat uyarısında FETÖ için şöyle deniyor: Gülen hareketi (sadece Türkiye'de terör örgütü olarak sınıflandırılıyor)

Açıklamada, Alman yurttaşlarının Türkiye’de hâla keyfi olarak tutuklandığı, çıkış yasağı uygulandığı veya Türkiye'ye girişlerinin engellendiği belirtiliyor.

Türkiye’ye seyahat uyarısı yazısında şöyle deniyor:

“Türkiye, 17 Ağustos 2021, saat 12:00'den itibaren yüksek riskli bölge olarak sınıflandırılmıştır . Türkiye Sağlıklığı ve Dünya Sağlık Örgütü güncel verıntılı rakamlar vermektedir.

Alman vatandaşları Türkiye’de hâla keyfi olarak tutuklanıyor, çıkış yasağı veriliyor veya Türkiye'ye girişleri engelleniyor. Geçmişte herhangi bir sorun yaşamadan ülkeye giriş çıkış yapabilen kişiler, tekrar kaldıkları takdirde tutuklanabilirler. Çoğu durumda, bu kovuşturma önlemleri, terörist olarak sınıflandırılan bir örgüte propaganda veya üyelik şüphesine dayanıyordu, bu nedenle Örneğin PKK veya Gülen hareketi (ikincisi sadece Türkiye'de terör örgütü olarak sınıflandırılır), bkz. yasal özellikler .

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin terör kavramının Türkiye'de hukukakırı olarak geniş kapsamlı olduğuna inanması nedeniyle, Örneğin.'da kovuşturma için ifade özgürlüğü hakkı kapsamında yer alan sosyal medyadaki gönderilerin yalnızca ifadeleri, paylaşımları veya "beğenmeleri". Birkaç yıl önce'daki gösterilere katılmak veya'da Kürt meseleleriyle ilgili kayıtlı bir derneğe üyelik, tutuklama, çıkış yasakları veya giriş reddi için gerekçe olabilir.

Tutuklamalar, kovuşturmalar veya çıkış yasağı da sıklıkla sosyal medyada hükümeti eleştiren ifadelerle bağlantılı olarak, giderek artan bir şekilde cumhurbaşkanına hakaret suçlamaları nedeniyle de yapıldı. “Cumhurbaşkanına hakaret” veya “terör örgütü üyeliği veya propagandası yapmaktan” mahkum edilirse, etkilenenler risk altındadır. Muhtemelen birkaç yıl hapis cezası, bazen ömür boyu hapis.rıca, çıkış yasakları bazen'da yaşayan insanlar için varoluşsal sonuçlar doğurabilir.

Yukarıdaki önlemler, özellikle, ancak bununla sınırlı olmamak üzere, Türkiye ile yakın özel ve kişisel bağları olan Alman vatandaşlarının yanı sıra hem Alman hem de Türk vatandaşlığına sahip kişileri etkilemektedir.

Gazetecilererıca gerekçe gösterilmeden akreditasyon reddedildi. Alman hukuk anlayışına göre ifade özgürlüğü kapsamına giren ifadeler, Türkiye'de istihdamı kısıtlayıcı tedbirlere ve cezai takibata yol açabilmektedir.

Siyasi olaylardan, mitinglerden ve genel olarak kalabalık insan topluluklarından uzak durun.

Sosyal medyada uzun zaman önce de olsa hükümeti eleştiren ancak başka birinin gönderisini paylaşan veya "beğenilen" ifadelerin Türk güvenlik makamları tarafından cezai işlemlere yol açabileceğini unutmayın. Kamuya açık olmayan yorumlar da isimsiz ihbar yoluyla Türk kolluk kuvvetlerine iletilmiş olabilir.