• 22 Ocak 2024 08:57
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya’daki müze ve ören yerlerini gezenler 3 milyonu aştı

Bu haberi dinleyin
22 Ocak 2024 Antalya’daki müze ve ören yerlerini gezenler 3 milyonu aştı

 

Antalya'daki müze ve ören yerleri 2023'te 3 milyon 269 bin ziyaretçi ağırladı. 

İl Kültür ve Müdürü Candemır Zoroğlu, 2023'te Antalya'da güzel bir yıl geçirdiklerini, rakamların oldukça mutlu ettiğini belirterek 'Turizmle ilgili amaçlarımızın en başında Antalya'da sezonu 12a yaymak var. Bunu spor ve kültüriyle, gastronomiyle yapmak istiyoruz. Kültürel miras çalışmalarımız da bunun önemliaklarından birisi" dedi. 

Zoroğlu. Deniz-kum-güneşinin yanı sıra insanların kültürine yönelmesini hedeflediklerini belirterek 'Çünkü Antalya mevsimsel olarak otelden çıkıp dolaşabileceğiniz, hem kültürel hem de doğal miraslar anlamında zengin bir şehir"' dedi.

Ören yerleri ve elde edilen gelir sayısına ilişkin de bilgi veren Zoroğlu, şunları söyledi: "Geçen yıl en çok ziyaret edilen ören yeri 338 bin kişiyle Patara Antik Kenti oldu. İkinci sırada 318 bin ziyaretçiyle Faselis Antik Kenti, üçüncü sırada ise 316 bin ziyaretçiyle Olimpos Antik Kenti yer aldı. 

Bu yıl Antalya'daki müze ve ören yerleri ziyaretçilerindenlığımız 125 milyon 706 bin lira gelir elde etti. Bu geliri, ören yerlerimizin kazı, restorasyon ve onarım çalışmalarında kullanacağız"