• 19 Mart 2024 13:43
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya Dokuma’daki nostaljik 1974 Oteli açıldı

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2024 Antalya Dokuma’daki nostaljik 1974 Oteli açıldı

 

Antalya Dokuma Fabrikası'nın kullanım dışı kalan ve yıkılmaya yüz tutmuşken nostaljik dokuya sadık kalınarak onarılan 1974 Oteli hizmete açıldı.

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, açılış töreninde yaptığı konuşmada Antalya'nın sosyal ve ekonomik hafızasında iz bırakan Dokuma Fabrikası'nın sosyal bir değere sahip olan binalarını; müze, kütüphane, sanat galerisi ve bilim merkezi projeleriyle geleceğe taşıdıklarını belirterek geçmişte fabrika çalışanları ile yakınlarının konakladığı misafirhaneyi nostaljik bir mimari tasarımla 1974 Oteli'ne dönüştürdüklerini söyledi.

Zaman yolculuğu

Tütüncü, otelin 10 gün sonra misafir kabul etmeye başlayacağını belirterek, " Çalışanlar dönem kıyafetleri içerisinde olacak. 1974 senesinin Antalya'nın menülerini ikram edecekler. Burada 1974'lere tarihlenen bir yapı var. Bu yapı bizim 74 Otel dediğimiz bu yapı, eskiden bekar fabrika çalışanlarının konaklaması amacıyla 'Bekar Pavyonu' olarak kullanılıyormuş. 1974'te bir genel müdür burayı bir misafirhaneyi dönüştürmeyi düşünmüş ve o tarihten sonra burası Dokuma Fabrikası'nın misafirhanesi olmuş. Dolayısıyla mimari de oraları çok andırıyor. Biz de dedik ki, burası çok özel bir şehir oteli haline gelsin. Yani zamanı 1974'e sabitlediğimiz bir otel haline getirelim. Kapıdan içeriye girenler adeta bir zaman yolculuğundan geçsinler ve tamamıyla nostaljik unsurlarla döşenmiş bir otelin içerisinde yemek yiyebilsinler, konaklayabilsinler " dedi.