• 23 Kasım 2021 06:00
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Avrupa salgında yeni dalganın pençesinde, getirilen kısıtlamalara protestolar yayılıyor

Bu haberi dinleyin
23 Kasım 2021 Avrupa salgında yeni dalganın pençesinde, getirilen kısıtlamalara protestolar yayılıyor

Başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde dördüncü Corona virüsü salgını dalgası, vaka sayılarının rekor düzeyde artmasına neden oluyor.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi ve'daki Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) verilerine göre, son bir hafta içinde 100 bin kişide görülen vaka sayısı (insidans) sıralamasında 3 bin 300’le Slovenya, vakaların en yüksek olduğu ülke olarak kayıtlara geçti.

Dalganın doruk noktası

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler’den, dördüncü dalganın doruk noktasına ulaşılmadan yeni dalga uyarısı geldi.

Almanya’nın Sesi (DW) Türkçe Radyosu’ndan Cem Dalaman’ın haberine göre vaka sayılarındaki artış üzerine aralarında tam kapanma dahil daha önce kaldırılan kısıtlamaya yeniden dönülüyor.

Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda’dan da rekor vaka sayıları gelirken, insidans oranının 1072’e ulaştığı Avusturya’da 20 gün süreyle herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. 

Almanya’da Nürnberg ve Münih Noel pazarları iptal edildi.

Bu arada geride kalan hafta sonunda Hollanda, Belçika ve Avusturya’da geri dönen COVID-19 önlemlerini protesto eden göstericilerin sayısının onbinleri bulması ve protestolara şiddet karışması,’da da benzer gösteriler olabileceği endişesine neden oldu.’daki Corona virüsü aşısı karşıtlarının, 4 Aralık’ta Berlin’de büyük bir protesto eylemi planladıkları belirtiliyor.

Merkel: 4. dalga bugüne kadar görmediğimiz kadar kötü

Almanya'nın yakında görevdenrılacak olan Başbakanı Angela Merkel, partisinin toplantısında liderlere Covid-19 salgınında "en kötü dalganın geldiğini" söyledi.

Merkel, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan'nın gördüğü son dalganın "bugüne dek görmedikleri kadar kötü bir dalga olduğunu" söyledi,virüs salgınına karşı önlemlerin yeterli olmadığını ve daha sert adımlar atılması gerektiğini belirtti.