• 08 Nisan 2021 11:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Nisan’da sezonu açarız demişti, ama oteller açılışlarını erteliyor

Bu haberi dinleyin
08 Nisan 2021 Bakan Nisan’da sezonu açarız demişti, ama oteller açılışlarını erteliyor

Başta artan vaka sayıları ve kaynak pazarlardaki son gelişmeler ve kısanin kesilmesi olmak üzere peş peşe gelen olumsuzluklar üzerine daha önce Nisanıda açılmayı planlayan oteller açılışlarını erteliyor.

Kültür veı Mehmet, 11 Ocak’ta, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde medya temsilcileriyle bir araya geldiğinde, martı itibariyle etkinliklerin başlayacağını, nisanında da sezonu açmayı planladıklarını,in bu yıl ikiye katlanacağını söylemişti.

Dünya Gazetesi’nden Selenay Yağcı’nın haberine göre tesislerin birçoğu açılışlarını nisandan, haziran-temmuz dönemine erteledi.

Açılışların ertelenmesi yurt dışından misafir gelişlerinde yaşanan belirsizlikler etkili oldu. Otel açılışlarının büyük oranda mayısına ertelendiği belirtiliyor.

“Sektörün elinde olmayan durumlar oluştu. İyi giden tablo kötüye döndü” diyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu şunları söylüyor: " Olumlu tablo birda terse döndü. Kaynak pazarlarımızda yaşanan gelişmelerle gördük ki öngörülerimiz tutmadı. Nisanda başlar demiştik mayısa kaydı belki o da kayacak. Nisan ve Haziran arası sıkıntılı günler devam edecek gibi görünüyor. Çalışanlarımızı ücretsiz izne yollayarak haziran-temmuza varmamız zor. Bu sefer özellikle 2020'nin de yükü omzumuzda. Borçlanmıştık, daha da borçlanırsak sektör batacak duruma gelir. KÇÖ'nün uzatılmasını talep ediyoruz."