• 06 Mayıs 2024 01:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi Ekipleri Antalya’da iş başında

Bu haberi dinleyin
06 Mayıs 2024 Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi Ekipleri Antalya’da iş başında

 

Antalya'da faaliyetini sürdüren Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi ekipleri, yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden kişilerin tespit edilmesini sağlıyor. 

Ekipler, turist kafilelerinin uğrak yeri olan Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar Caddesi, Kazım Özalp Caddesi (Kapalı Yol) gibi alanlarda hanutçulara, dilencilere, seyyar satıcılara yönelik denetim yaptı. 

Geçen yıl Hanutçuluk yaptığı tespit edilen 5.680 kişiye, 3 milyon 508 bin 560 liralık idari para cezası uygulayan ekipler, 2024 yılının ilk üçında ise 1.828 kişiye 1 milyon 788 bin 106 TL'lik idari para cezası kesti. 

Denetim faaliyetini geniş bölgelere yaydıklarını söyleyen Antalya'nın Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan "Pandemi dönemi öncesi 2019'da yaşadığımızdeki yüksek seviyeyi bu sene egale edeceğiz diye düşünüyoruz. faaliyetindeki başarımızı sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda şehir ve ilçemize gelen turistlerin rahat etmesini sağlamalıyız. Özellikle turistlerin rahatsız edilmemesi için hanutçulukla ve dilencilere karşı bir dizi tedbir aldık” dedi.

“Hanut dışında işletmelerde etiket denetimi de yapıldığını söyleyen Kaymakam Orhan Burhan “Turistlere farklı fiyatlarda ürün satanların tespitini yaparak cezai işlem uyguluyoruz. Kurallara uymayan kişilere yönelik çok sayıda cezai işlem uyguladık. Çalışmalarımızı;lık, yıllık ve üçlık olarak rapor haline getirdik. Yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden kişilerin ihbar edilmesini istiyoruz” dedi