• 18 Haziran 2022 08:59
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

'' Haziran sonunda 19 milyonu yakalarız, hedefimiz en az yüzde 40 büyüme''

Bu haberi dinleyin
18 Haziran 2022 '' Haziran sonunda 19 milyonu yakalarız, hedefimiz en az yüzde 40 büyüme''

Kültür veı Mehmet, "Bu yıl hedefimiz minimum yüzde 40 büyüme. İlk 6lık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar da gayet sevindirici durumda. Haziranı sonu itibarıyla tahminen 19 milyon rakamını Türkiye olarak yakalamış olacağız" dedi.

Antalya’te Detur Goes Global toplantısına katılarak burada bir konuşma yapan Türkiye'ye gelen konukları üst düzey standartlarda misafir etmek için pandemi döneminde ‘Güvenlisı’ programını başlattıklarını belirterek bu programın hijyen standartlarının tesisleri için kalıcı hale getirildiğini söyledi.

Başarılısyon programı sayesinde Türkiye'nin geçen yıl turist sayısında yüzde 90 büyüme gerçekleştirdiğini aktaran, “Bu yıl hedefimiz minimum yüzde 40 büyüme. İlk 6lık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar da gayet sevindirici durumda. Haziranı sonu itibarıyla tahminen 19 milyon rakamını Türkiye olarak yakalamış olacağız” dedi.

170 tur operatörüyle ortak reklam

Bakan, “Tanıtım yaptığımız ülke sayısı 200'e kadar çıkıyor.rıca 43 ülkeden 170'e yakın tur operatörüyle ikili anlaşma yaparak birlikte reklam çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu sayıyı yıl sonuna kadar daha da arttıracağız. Bunların yanında 2022'de şu ana kadar dünyanın 74 ülkesinden, aralarında kanaat önderi, basın mensubu, yüksek takipçili influencer ve tur operatörü olan 3 bine yakın kişiyi ülkemizde ağırladık” diye konuştu.

“Yıl sonuna kadar İstanbul’a yeni bir liman”

Turizmde ürün çeşitliliğini artırmak için yaptıkları çalışmalardan birinin de İstanbul’u homeport haline getirmek olduğunu anlatan, “Kruvaziyerde çok hızlı büyüyen bir talep var. Hedefimiz yıl sonuna kadar İstanbul’da yeni bir port ihalesi gerçekleştirmek” dedi.