• 27 Mayıs 2022 00:23
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’nın Mayorka’sında da İstanbul gibi taksi sorunu yaşanıyor

Bu haberi dinleyin
27 Mayıs 2022 İspanya’nın Mayorka’sında da İstanbul gibi taksi sorunu yaşanıyor

İstanbul’da yaşanan taksi sorunu İspnya’nın merkezlerinden Palma – Mayorka’da da yaşanıyor. Palma'da sorun 1.246 olan taksi ruhsatı taksi sayısının yetersizliği. Taksi sorunu yerli halk ile birlikte turistleri de etkiliyor. Bölgedeki taksilerin yerine kruvaziyer limanında çalışmayı tercih ettiği bu durumun şehir halkı ve turistlerin taksi bulmalarında sıkıntıya neden olduğu belirtiliyor.

Palma belediye meclisi taksi sorununa çözüm bulmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor.

Free Now Genel Müdürü Isabel García-Frontera, taksi sorununun bölgenin ve tüm sektörün imajını zedelediğini belirterek geliştirdikleri kentsel mobilite uygulamasının taksi sektörünü dijitalleştireceğini bu yolla sorunun çözüleceğini söylüyor.

Bu arada Sevilla'da geçtiğimizlarda, kaba kuvvet kullanarak durağını tekeline almak isteyen "taksi mafyası"na karşı Sevilla soruşturma yargıcı Reyes Flores 27 taksi şoförü hakkında dava açtı.

Konuyla ilgili olarak 2017 yılından beri yürütülen "taksi mafyası" soruşturmasının sonlandırılacağı belirtiliyor.

Yargılananlar arasında İspanyol Taksi Dayanışma Derneği eski başkanı Enrique Filgueras , sorumlu kişi Antonio Velarde ve grubun diğer yöneticileri var. Hepsi "suç örgütüne üye olma, zorlama ve zarar verme" suçlarından yargılanıyor .