• 03 Nisan 2021 00:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kemer’deki Ralli alanına otel yapımını tepki var

Bu haberi dinleyin
03 Nisan 2021 Kemer’deki Ralli alanına otel yapımını tepki var

 

Kültür velığı’nın turistik konaklama merkezlerinde tahsis çalışmaları kapsamında Kemer merkezde bulunan 36 dönümlük ralli alanı olarak bilinen araziye otel yapmak istemesine tepki  var.

Antalya Ekspres’teki Dilan Eray’ın haberine göre Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis toplantısında konuşan 36’ıncı Grup Meslek Komitesi Meclis Üyesi Alp Özel Kültür velığı’nın turistik konaklama merkezlerinde tahsis çalışmaları yapmaya başladığını ve bu doğrultuda Kemer merkezde bulunan 36 dönümlük ralli alanı olarak bilinen araziye otel yapılacağını ileri sürdü. 

Bu durumun Kemer’e ihanet olacağını söyleyen Özel, “Beton ve ilave yatak yüklemek yerinelık ve belediye belgeli tesislerle birlikte elimizdeki yatak kapasiteli yerlerin nitelikli bir envanterinin çıkarılması ve ardından arzın yetersiz kaldığı noktalarda tahsisin desteklenmesini önerdik” dedi.

‘Envanter çıkarılsın’

Turizm anlamında mağdur olan Serik,, Çamyuva gibi bölgelerde Kültür velığı tarafından yürütülen turistik konaklama tesislerine tahsis çalışmalarını ülke için ortak planlar olduğunu söylediklerini kaydeden Özel, “Sahillerimize beton ve ilave yatak yüklemek yerinelık ve belediye belgeli tesislerle birlikte elimizdeki yatak kapasiteli yerlerin nitelikli bir envanterinin çıkarılması ve ardından arzın yetersiz kaldığı noktalarda tahsisin desteklenmesini önerdik” açıklamasını yaptı.

Kemer’e ihanet

Birçok beton yüklemesi yapılması için teşebbüsler olduğunu ve bazılarının sonuçlanmak üzere olduğunu belirten Özel, “Yakında sonuçlanacak bir tane var. Kemer’in tam merkezinde ralli alanı olarak bahsedilen 36 dönümlük bir arazi var. Bu alanda otel tahsisi ihalesi yapılacak. Her halde Nisan’ın 18’de olması lazım. Bu Kemer’in merkezine yapılacak çok büyük bir ihanettir. Kemer merkezinde anafor etkisi yaratacak binlerce yataklı tesisi oturtmak oradaki otel, pansiyon ve orta ölçekli işletmeleri yok edecek. Bunı Antalya çarşıda olduğu gibi zarar verecek. Buna sesimiz çıkmadı. Sessiz kaldık” diyerek tepki gösterdi. Alprıca orman alanlarının da artıke katılabileceğinin bilgisini verdi.