• 03 Aralık 2022 23:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

KKTC yat turizminde atağa hazırlanıyor

Bu haberi dinleyin
03 Aralık 2022 KKTC yat turizminde atağa hazırlanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) projeleri ve hedefleriyle ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı,, Kültür, Gençlik ve Çevreı Fikri Ataoğlu, daha fazla turist ağırlayabilmek için alternatif yeni projelere yöneldiklerini söyledi.

Gime Antik Yat Limanım genişletme projesini sürdürmenin yanı sıra Gazimağusa Yat Limanı için ihaleye çıkacaklarını dile getiren Ataoğlu, Gaziveren tarafında da küçük yatların yanaşabileceği marinanın yapımı amacıyla alan oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. 

Ataoğlu, söz konusu projelerle her sezonunda Akdeniz'de dolaşan yatlardan 200-300 kadarını limanlarında ağırlamayı hedeflediklerini kaydederek, alternatif proje anlamında sporini ülkeye kazandırmak için 4-5 golf sahasının yapımı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ataoğlu, Bafra bölgesine en az 3 golf sahası yapmayı planladıklarını, Girne ilçesine kuracakları teleferik için projenin Merkezi İhale Komisyonunda son aşamada olduğunu belirterek bölgeye Girne'den Saint Hilarion Kaİesi'ne kadar ulaşacak ikinci teleferik hattını kurmak üzere çalıştıklarını söyledi.