• 11 Mart 2024 11:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mısır İspanyolları ülkesinde turizme yatırıma çağırdı

Bu haberi dinleyin
11 Mart 2024 Mısır İspanyolları ülkesinde turizme yatırıma çağırdı

Ülkesinin Ras al Hikma bölgesini yatırımı yapılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) 24 milyar dolara satan şimdi de İspanyolları ülkesindee yatırım yapmaya çağırdı.

Mısır ve Eski Eserlerı  Ahmed Issa ,’ya yaptığı ziyaret kapsamında yatırımcılara ülkesinin sunduğu vergi teşviklerini ve yatırım olanakları konusunda sunum yaptı.

Mısır Büyükelçisi Youssef Mekkawy,’nınden Sorumlu Devletı Rosana Morillo, İspanyol Ticari Kuruluşlar Konfederasyonu Başkanı Enrique Cerezo ve Inmaculada Benito’nun katıldığı toplantıya çok sayıda yatırımcı ve işinsanı katıldı.

Yapılan sunumda’ın ziyaretçi sayısının arttırılması, otel kapasitesi ve destinasyondaki turist deneyiminin optimize edilmesi için yeni yatırım stratejisi anlatıldı. 

Ülkenin hedefinin2028'de 30 milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu söyleyen Issa, "Mısır'dae yatırım yapmak büyük bir fırsat" dedi. Bunu başarmak için hızla çalışmaya başladıklarını belirterek “Hedefimiz otel kapasitesini artırmak.  Ülkemizde turistleri ağırlayacak yeterli odamız yok ve sahip olduğumuz kapasitesine yetecek kadar uçuş gelmiyor, sektörde yabancı yatırıma ihtiyacımız var" dedi.

CEOE Kültür ve Spor Komisyonu Başkanı Enrique Cerezo da "Mısır'ıin geleceği için stratejik bir müttefik olarak görmeliyiz.'daki şirketler için fırsatlar çok geniş ve umut verici" dedi.