• 22 Nisan 2021 14:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Putin. 13 milyar dolarlık Ulusal Turizm Projesi’ni açıkladı. Projede neler var

Bu haberi dinleyin
22 Nisan 2021 Putin. 13 milyar dolarlık Ulusal Turizm Projesi’ni açıkladı. Projede neler var

Rusya,de başlattığı atağa büyütüp hızlandırarak sürdürecek.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis'e hitaben yaptığı konuşmada ile ilgili bilgi verirken sekizdır üzerinde çalışılan toplam 1 trilyon (13 milyar dolar) değeri olan Ulusal Projesi’nde sona gelindiğini söyledi.

Proje kapsamında altyapısının geliştirilmesine yönelik imtiyazlıler, önümüzdeki dört yıl içinde 100.000 otel odasının inşa edilmesi öngörülüyor.

Vladimir Putin, konuşmasında, 1 trilyon ruble (13 milyar dolar) olan proje kapsamda konaklama sektörüne yüzde 3-5 oranlı verileceğini söyledi.

Ulusal projesi üzerindeki çalışmaların sekizdır devam ettiğini söyleyen Putin, projede son aşamaya gelindiğini belirterek “Projen yakın gelecekte başlatılacak. Proje ile genelinde turistik makro-bölgelerin gelişmesine izin verilecek” dedi.

Putin proje için bu yıl bütçeden 293 milyar ruble tahsis edileceğinirıca bütçe dışı kaynaklardan da 685 milyar ruble harcaması planlandığını söyledi.

Putin’in verdiği bilgiye öre ulusal projenin üç ana hedefi var: 

  1. Yurt içi seyahat sayısını 140 milyona çıkarmak, 
  2. Sektörde 4,6 milyon iş yaratmak ve 
  3. Turizm hizmetleri ihracatını 22,2 milyar dolara çıkarmak.

Bu hedeflere ulaşmak için üç federal proje çalışacak: "Bir altyapısı oluşturmak", "Turizm ürünlerinin bulunabilirliğini artırmak" ve "Turizm alanında yönetimi iyileştirmek."