• 17 Nisan 2021 09:30
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Rusya: Kısıtlamanın Ukrayna ile ilgisi yok. Türkiye’yi ikna edebiliriz”

Bu haberi dinleyin
17 Nisan 2021 “Rusya: Kısıtlamanın Ukrayna ile ilgisi yok. Türkiye’yi ikna edebiliriz”

Rusya Devlet Başkanı’nın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’ye konulan uçuş yasağını değerlendirirken

ülkelerin ikili ilişkileri ile ilgisinin olmadığını savunarak “İlişkilerde soğukluk yok, Ankara'yı Kırım konusunda ikna etmeyi umuyoruz' dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, kararın tamamıyla Türkiye’deki vaka sayılarının artışıyla ilgili olduğunu söylerken, “Türk partnerlerimiz tabii ki vatandaşlarımız için endişeleniyor olmamıza anlayışla yaklaştı. Partnerlik dediğiniz tam olarak böyle bir şey” dedi.

‘Türkiye ile ilişkilerimizde soğukluk yok’

Kremlin Sözcüsü bunun yanında, 'son haftalarda Türkiye ile ilişkilerde bir soğukluk olduğunun söylenip söylenemeyeceği' sorusu karşısında, tam tersine ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirtti.

Türkiye’nin zaman içinde Kırım konusunda pozisyonunu değiştirmeye ikna etmeyi umduklarını belirten Peskov, son dönemde Türkiye ile ilişkilerde soğukluk olduğu yorumlarını reddetti.

Cumhurbaşkanı Tayyip ile Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gerçekleştirdikleri görüşmeye dair bir soru karşısında Kremlin Sözcüsü şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ile Devlet Başkanı Zelenskiy’in görüşmelerine gelirsek, bu, iki ülkenin ikili ilişkileriyle ilintili. Kırım hususundaki açıklamalarıysa, hâlâ ciddi görüşrılıklarımızın bulunduğu meseleler kategorisinde yer alıyor”

Türkiye’yi ikna etmeyi umuyoruz

Sputnik'in haberine göre Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu görüşrılıklarını tarafı ile aşabileceğimizi sanmıyoruz, fakat Türk partnerlerimizi Kırım ile ilişkili mevcut pozisyonlarının doğru olmadığı, hatta tamamen yanlış olduğu konusunda ikna edebilmeyi umuyoruz”.

Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşmelerini takiben, ‘Donbass krizi başta olmak üzere Kırım konusunda da ortak görüşte olduklarını bir kez daha teyit ettiklerini’ söylemişti.