• 14 Mayıs 2022 00:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya, THY’nin 349 uçuşuna izin verdi

Bu haberi dinleyin
14 Mayıs 2022 Rusya, THY’nin 349 uçuşuna izin verdi

 

Rusya Ulaştırmalığı'nın, ve diğer Türk hava yolu şirketlerinin'dan haftalık uçuş sayısını 349'a çıkarmalarına izin verme kararı aldığı bildirildi.'da yayınlanan TourDom.ru sitesindeki habere göre Ulaştırmalığı yaz sezonunda Türk şirketlerinin şehirlerinden charter uçuşları için kotayı artırma isteğini kabul etti.

TourDom.ru haberinde Ulaştırmalığı tüm koşulları dikkate alarak’nin uçuş sayısını artırma talebini kabul etti. Haberde Ulaştırmalığı’nın konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadığı ancaklığın ilgili birimlerinden bu yönde iznin verildiğinin öğrenildiği belirtiliyor. Kararın Türk havayolları ve tur operatörlerinin çıkarına olduğu bu konuda iki  ülke kamu kuruluşlarının siyasi yaklaşımlarının da etkili olduğu belirtiliyor.

“Rus tur operatörlerinin de yararına”

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova kararın zor durumda olan Rus tur operatörleri için de olumlu olduğunu belirterek, “Bizim pozisyonumuz net: Federasyonu'na karşı yaptırım uygulamayan, güvenliği sağlamaya ve turistlerimizi almaya hazır olan tüm dost ülkelerle her fırsatı destekliyoruz” dedi.

Tur operatörlerini yaptırımlar nedeniyle gerçekleştiremedikleri  operasyonlardan dolayı müşterilerine 40 milyar Ruble borcu olduğunu, bunun en az 15 milyarının Türkiye'ye tur almış 550 bin kişi ile ilgili olduğu belirtiliyor.