• 01 Nisan 2024 07:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Seçimlerde AKP kaybetti, turizm bölgelerindeki CHP’li belediyeler değişmedi, onlara yenileri eklendi

Bu haberi dinleyin
01 Nisan 2024 Seçimlerde AKP kaybetti, turizm bölgelerindeki CHP’li belediyeler değişmedi, onlara yenileri eklendi

Türkiye’de 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile mahalle muhtarlarının belirlendiği  yerel seçimler yapıldı.

81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlendiği Türkiye genelinde CHP ilk kez 22 yıldır iktidarda olan AKP'nin önüne geçti. 81 ilden  36'sını CHP kazanırken , AKP kazandığı il belediye başkanlığı 23'te kaldı. CHP Büyükşehir ve  ilçe belediyelerde çoğunluğu kazandı.

Ülke genelinde CHP oyların yüzde 37'sini alırken AKP yüzde 35'te kaldı.

Başta İstanbul, Antalya ve Muğla olmak üzere diğer bölgelerinde belediye başkanlarını daha önce olduğu gibi yine CHP kazandı. CHP’nin kazandığı belediyelere bir de yenilerini ekledi.

Üç yanı denizle çevrili Türkiye’de Karadeniz’in batısından başlayıp Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin olduğu kıyılardaki illerin yanında İç Anadolu bölgesinden de çok sayıda belediyeyi CHP kazandı.

Bu arada kıyı bölgesindeki illerinden Hatay CHP'den AKP'ye geçti 

Seçimlerde hangi partinin kazandığı ve kaç oy aldığı tablo için tıklayın https://www.turizmgazetesi.com/rapor/belediye-secimleri-turizm-bolgeleri-degismedi-onlara-yenileri-eklendi/15