• 02 Temmuz 2021 01:40
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

THY’nin yaptığına bakın, işten çıkarma yasağı bitti, 2500 kişiyi işten çıkardı

Bu haberi dinleyin
02 Temmuz 2021 THY’nin yaptığına bakın, işten çıkarma yasağı bitti, 2500 kişiyi işten çıkardı

Covid-19 pandemisi kapsamında uygulanan Kısa (KÇÖ) ile işten çıkarma yasağının sona ermesiyle birlikte sektöründe işten çıkarmalar başladı.

Türk Hava Yolları (THY),işe geri dönüş için protokol kurallarını kabul etmeyenlerin işine son verilmesi kararı alındı.

İşten çıkarılan personeli, "Protokol ile bizi baskı altında bırakarak 'işten atılacağımız' korkusuyla manipüle ettiler. Önce maaşları yarı yarıya düşürdüler, sonra da protokolü kabul etmeyince işten çıkardılar. " dedi. 

İşten çıkarılan personele kurum tarafından şu mesaj gönderildi;

“Küresel Covid pandemisinin yarattığı zorlayıcı ekonomik nedenlerden dolayı, 01.09.2020 tarihinden geçerli olmak üzere tüm çalışanlarımızın maaşları yeniden düzenlenmiştir.  Dolayısıyla iş sözleşmelerinde önemli değişikliklere neden olmuştur.

Bu düzenlemeye ilişkin olarak yetkili İşçi Sendikası ile '26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin Küresel Covid-19 Pandemi Koşullarına Uyumuna İlişkin Protokol' konusunda karşılıklı mutabakat sağlandı.

'Maaş Güncelleme Bildirimi' konulu ekli belge tarafınıza gönderilmiştir ve yasal süre içinde yazılı onayınız istendi.

Geçerli ve mücbir sebeplerden kaynaklanan esaslı değişikliği onaylamadığınız için, 01.07.2021 tarihinden itibaren 4857 sayılı İş Kanunu'nun 22. maddesi uyarınca iş sözleşmeniz kıdem ve ihbar tazminatı ile feshedilmiştir.”

 İşten çıkarılan çalışanlara kurum tarafından gönderilen mail

Aycı, "Geride kimseyi bırakmayacağız" demişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlkercı, 2021'in ocakında verdiği röportajda işten çıkarmalarla ilgili “Dünya genelinde şirketler işten çıkarma yaparken, 'geride hiç kimseyi bırakmamak' sözünün tam anlamıyla hakkını verdi. Bu süreçte çalışma arkadaşlarımızın tamamıyla yola devam edebilmenin tercihini yaptık. Bu tercihimizibitene kadar değiştirmeyi düşünmüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.