• 13 Nisan 2024 09:15
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI: Arazi verin çalışanlarımıza konut yapalım

Bu haberi dinleyin
13 Nisan 2024 TUI: Arazi verin çalışanlarımıza konut yapalım

 

TUI,’nın çeşiti bölgelerinde kendilerine arazi verilirse otel personeline kalacakmları lojman yapabileceklerini söyledi.

Balear Adaları'nda yaşanan konut sbıkıntısı ve yüksek kiralmar nedenhiyle persoınelin ev bulmakta zorlandığı bu soruna çözüm olarak kenhdilerine araçi verilmesi halinde personeleb konut yapabileceklerini açıklayan TUI CEO'su Sebastian Ebel, TUI'nin hem çalışanlarının hem de diğer sakinlerin yaşayabileceği en stresli adalardan biri olan Mallorca'da apartman kompleksleri inşa etmesini önerdi. 

Ebel, “ İşletmelerde çalışanlar uygun fiyatlı konutlara ihtiyacı var. Kamu sektörü, bize arazi sağlayarak yardımcı olursa, çalışanların ve yerel halkın eşit yararlanabileceği apartmanlar inşa edebiliriz” dedi.

Konuyla ilgili olarak hükümet yetkilileri ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen Ebel, “Bu fikir’da yaşama geçirildi ve başarılı oldu” dedi. 

Türkiye’de de personel lojmanı için tahsis yapıldı

Bu aradade de Kültür velığı yatırımcılarına tahsis edeceği kamu taşınmazlarından bazılarını personel lojmanları içinırdı. 

Toplam 900 yatağı bulacak söz konusu alanlara üç kat şeklinde personel lojmanı yapılabilecek.lığın tahsise çıkardığı 32 araziden 5'i Side'de personel lojmanı içinrıldı. Toplam 900 yatağı bulacak bu alanlara üç kat şeklinde personel lojmanı yapılabilecek. Personel lojmanı alanları için Manavgat'talıkça adına İşletmesi Belgesi veya Yatırımı Belgesi düzenlenen yatırımcı ve işletmeciler başvurabilecek. Bir yatırımcı veya işletmeci birden fazla personel lojmanı için başvuru sunabilecek. Ancak, İşletmesi Belgesi veya Yatırımı Belgesi'ne bağlı olarak birden fazla personel lojmanı tahsis edilmeyecek. 5 lojmanın dışında 32 taşınmaz içinde 27'si çeşitli büyüklükte otellere tahsis edilecek.