• 14 Mayıs 2022 13:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizm Bakanı Ersoy'a satın aldığı otel için soru önergesi

Bu haberi dinleyin
14 Mayıs 2022 Turizm Bakanı Ersoy'a satın aldığı otel için soru önergesi

 

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kültür veı Mehmet'un satın aldığı otelin bulunduğu alanda tatil köyü yapılmasına sıfatıyla izin verilmesini gündeme taşıdı. 

Ersoy'a ait Otelcilik’in Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bünyesinde bulunan ISR’in alındığını ve satın alınan ISR Holding’in isminin 15 Ocak 2021’de MRA ve otel İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirildiğini belirten Yeneroğlu, otelin yanı başındaki 25 dönüm orman arazisinin de şirkete tahsis edildiğini, orman arazisindeki ağaçların kesilerek, yeni inşaatın gerçekleştirilmesi için tek engel olarak  ÇED sürecinin kaldığı iddiasına işaret etti.   

Kültür veı Mehmet’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Yeneroğlu, 

"Bodrum Türkbükü’ndeki Türkbükü Oteli’ni satın aldıktan sonra Kültür veı olarak bu otelin çok kapsamlı bir tatil köyüne dönüştürülmesine izin verdiniz mi? 

Oteli tatil köyüne dönüştürdükten sonra Otel arazisinin yanındaki ormandan 25 dönümlük araziyi Kültür veı olarak kendi otelinizin kullanımına tahsis ettiniz mi?" diye sordu.   

Yeneroğlu, soru önergesinde, "Sahibi olduğunuz oteli tatil köyüne dönüştürmenin yanı sıra Kültür veı olarak kendi otelinize tahsis ettiğiniz ormanda yeni otel binası yapılmasına izin verdiniz mi? Kendi mülkiyetindeki otele haksız bir menfaat sağlayarak görevini kötüye kullandığı iddia edilen şahıs hakkında, Kültür veı olarak suç duyurusunda bulunacak mısınız?" sorularının da yanıtlanmasını istedi.