• 11 Mart 2022 21:32
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Ukrayna’ya tutulmayacak sözler verildi, AB üyeliği mümkün değil"

Bu haberi dinleyin
11 Mart 2022 "Ukrayna’ya tutulmayacak sözler verildi, AB üyeliği mümkün değil"

Amerika, NATO ve Avrupa Birliği (AB)’ya hayal kırıklıkları yaşatmaya devam ediyor. Her isteği savsaklanan  bir kez daha yüzüstü bırakıldı.

Bu kapsamda Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den bir itiraf geldi.

Borrel,’ya’ya NATO’ya katılma sözü de dahil olmak üzere bir dizi konuda tutulmayacak, yerine getirilmeyecek sözler verildiğini söyledi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da’nın yaptığı AB üyeliğini değerlendirirken bunun mümkün olmadığı söyledi.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin Paris'teki Versailles Sarayı'nda resmi olmayan 2 günlük zirve toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, lideri Zelensky'nin AB üyelik başvurusuna değinirken,'nın savaşta olduğunu böyle bir ülkenin adaylığının mümkün olmadığı söyledi.

Macron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna'nın AB'ye üyelik prosedürünü başlatmak için henüz erken. savaş halinde. Savaş halinde bir ülkenin adaylığı mümkün değil, ancak tümüyle de yüzüstü bırakamayız. Avrupa değişmeli. Pandemi bu değişimi başlattı, savaşın darbesiyle daha da hızlı değişim gerekir"

Borrell, NATO üyeliği vaadi hata

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de, Batı’nın ile ilişkilerinde’ya NATO’ya katılma sözü de dahil olmak üzere bir dizi hata yaptığını itiraf etti.

Fransız TV kanalı TF1’e konuşan Borrell,’ya verilen NATO üyeliği vaatlerinin bir hata olduğunu doğrulayarak, “Birtakım hatalar yaptığımızı ve’nın Batı ile ilişkilerini iyileştirme fırsatını kaybettiğimizi kabul etmeye hazırım. Daha iyisini yapabileceğimiz anlar var. Önerdiğimiz ve sonra uygulayamadığımız şeyler var. ve Gürcistan’ın NATO’nun bir parçası olacağına dair verdiğimiz sözler de bunlardan biri… Tutamayacağınız sözler vermenin hata olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Fransa Avrupa İşleriı Clement Beaune de “Ukrayna'nın AB üyeliği 'hemen yarın olmayacak', zaman alacak” dedi.