• 13 Nisan 2024 09:25
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yunanistan’da halkın plaj kullanımını engelleyenlere cezalar ağırlaştırıldı

Bu haberi dinleyin
13 Nisan 2024 Yunanistan’da halkın plaj kullanımını engelleyenlere cezalar ağırlaştırıldı

 

Yunanista’da plajların halka açık olduğuna ilişkin yasanın meclisten geçmesihndenm sonra, halkın her hangi bir nedenle plajları kullanmalarına engel oluşturacak olanlaraverilecek cezaları ağırlaştardı.

Maliyelığı'ın plajlarının her zaman halkın erişimine açık olmasını sağlamak için 60.000 avroya kadar para cezaları da dahil olmak üzere sıkı önlemler alacağını duyurdu.

Duvar ve bina inşası , çit, bitki örtüsü ve tente yerleştirilmesi , plaj ve deniz erişimini engelleyen araç yerleştirilmesi gibi çok çeşitli ihlaller nedeniyle 2 bin avrodan 60 bin avroya kadar değişen para cezaları kesinleşti .

Geçtiğimiz parlamentosunda kabul edilen yeni yasaya göre, plaja girişe izin vermeyen özel plaj partileri gibi etkinlik veya etkinlikler ile plaja sözlü veya fiziksel engel de cezalandırılabiliyor.

Ek olarak, revize edilen düzenlemelernı zamanda denize giden kamuya açık yollarda moloz, inşaat malzemeleri veya atık atarken yakalanan kişi veya şirketleri de cezalandırıyor .

Yeni kurallar, daha sıkı para cezalarının yanı sıra, insansız hava aracı kullanımı ve kamu şikayetleri için çevrimiçi bir platformun başlatılması  da dahil olmak üzere denetim yöntemlerini de sıkılaştırıyor.lıkrıca önümüzdeki dönemde vatandaşların plaj ihlallerini fotoğraflarla gerçek zamanlı olarak bildirebilecekleri bir uygulamanın kullanıma sunulacağını duyurdu .

Yunanistan Ekonomi ve Maliyeı Kostis Hatzidakis , yeni yasanın amacının  halkın plajlara ücretsiz erişimini  sağlamak , ülkenin plajlarını ve çevresini korumak, ülkenin ürününün geliştirilmesine katkıda bulunmak ve kamu çıkarını korumak olduğunu söyledi.