• 29 Eylül 2022 13:51
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Otellerde müşteriyle iletişimin aracı olarak oda anahtarı

Bu yazıyı dinleyin
Ricardo Zapata García 29 Eylül 2022 Otellerde müşteriyle iletişimin aracı olarak oda anahtarı

Manyetik anahtar ilk kez göründüğünde, otellerin kilitli dolapları kayboluyor ve resepsiyona yaklaşım giderek azalıyor.

90'lı yılların sonuna kadar, otel resepsiyonlarında, müşteriye bırakılan odaların anahtarlarının ve notların konulduğu güvercinlik adı verilen ahşap dolapları görebilirdik.

Bu anahtarlara her zaman her otelde veya zincirde farklı olan , çoğunlukla büyük ve taşıması rahatsız edici büyük anahtarlıklar eşlik ederdi .

Odanın anahtarı olmasının yanı sıra, sahip olduğu işlev, müşterinin otele her girişinde veya çıkışında, anahtarı bırakmak için resepsiyondan geçmesi ve bu şekilde resepsiyonist ve resepsiyonist arasında bir iletişim bağlantısı oluşturmasıydı. müşteri.

Hizmeti kişiselleştirmenin ve bu şekilde resepsiyon personeli ve dolayısıyla otel ile müşteri sadakati oluşturmanın bir yoluydu.

Daha da ileri giden bir zincir vardı: Bu dolapların resepsiyonun arkasında olmadığı  RIU Hotels & Resorts . Tezgahın altına yerleştirilmişlerdi ve her kutuya müşterinin adı yazıyordu. Bu sayede misafir resepsiyona her geldiğinde ismiyle seslenilir ve anahtarı kendilerine verilirdi. Bu, tedaviyi daha da kişiselleştirdi. Bu model daha sonra diğer zincirler tarafından kopyalandı.

Manyetik anahtar ilk kez göründüğünde, bu dolaplar otellerden kayboluyor ve resepsiyona yaklaşım giderek azalıyor. Bu kartlar cüzdanınıza koymak için çok uygundu ve otelden her ayrılışınızda kasadan geçmeniz gerekmiyordu.

Bugün itibariyle birçok otelde müşteri zaten online check-in yapıp cep telefonu ile kapıyı açabiliyor. Bu, bu sisteme sahip olmayan birçok kişi olmasına rağmen , bu durumlarda resepsiyonist-müşteri iletişiminin ortadan kalktığı anlamına geliyordu , ancak kesinlikle uygulayacaklar.

Anahtar türünün evrimi, resepsiyonist ve müşteri arasındaki iletişimi geliştirdi ve kaybetmemek için yeni yöntemlerin oluşturulması gerekti.

Bugün itibariyle, idari görevler daha mekanik ve daha hızlı olduğundan resepsiyonistler müşteriyle konuşmak için çıkış zamanından yararlanıyor. Bu, resepsiyon görevlisine müşteriyle bir konuşma başlatması ve konaklamanın nasıl olduğunu, varış yerini ve otelde rahat olup olmadıklarını sorması için daha fazla zaman verir. Müşteriye konaklamaları için teşekkür etmenin ve otelden ayrılmadan önce karşılaşmış olabilecekleri sorunları düzeltmeye çalışmanın bir yoludur.

Geleceğin bize ne getireceğini bilmiyoruz, ancak müşterilerin otellerde fark edilmeden gitmek istedikleri ve buna karşılık otellerin müşteri süreçlerine daha fazla teknoloji sunmaya çalıştığı doğru.

Ancak soru şu: teknolojinin gelişiyle oteller kişiselleştirilmiş müşteri hizmetlerini kaybedecek mi?(Tourinews) 

Diğer Yazılar