• 02 Şubat 2023 21:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Aeroflot tur operatörleri ile daha yakın çalışacak

Bu haberi dinleyin
02 Şubat 2023 Aeroflot tur operatörleri ile daha yakın çalışacak

Rusya’nın bayrak taşıyıcıAeroflot koltuklarının yüzde 7'sini tur operatörlerine verecek.

Aeroflot Group CEO'su Sergey Alexandrovsky Interfax Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada "Turist taşımacılığı segmentinde ciddi bir değişikliğe gitmeyi planlıyoruz. 2023 yılında tur operatörleri ile işbirliğini artırarak yurt içinde ve yurt dışında toplam 3 milyonun üzerinde tur paketi satışının uçuşlarını yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye de olacak

Aeroflot Group tur operatörleri ile yurtiçinde, Soçi ve Mineralnye Vody seferlerinde, yurtdışında; Türkiye,, Phuket ve Tunus uçuşlarında işbirliği yapacak.

Yalnız Biblio Globus değil

Daha önce tur operatörleri ile ilişkilerinde ağırlıklı olarak Biblio Globus ile çalışan Aeroflot Group, bundan böyle diğer tur operatörleri ile de işbirliği yapacak.

Çin trafiği artırılacak

Bu kapsamda 2023 yaz sezonunda Türkiye ve Çin'e trafik hacminde önemli artış planlıyor. 

Yeni  strtateji

Bu arada Aeroflot Group’un açıklanan yeni stratejisinde daha önce almayı planladığı uçak sayısını yarıya indirdi,

Açıklanan yeni stratejide grup bünyesindeki; Aeroflot, Pobeda ve Rossiya havayollarının 2030’da yolcu sayısının 2028 milyona çıkarılması hedefleniyor.

70 yerli ürnetim uçak

Yeni stratejide 70 yeni yerli üretim uçağı filoya katarak şu anda 349 olan uçak sayısının 2030 yılına kadar 500’ün üzerinde bir filoya yükseltilmesinin planlandığı belirtiliyor. Şu anda Aeroflot Group filosundaki uçakların yüzde 70’i yerli üretim. 

Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov ve Başbakanı Mikhail Mishustin daha önce yaptıkları açıklamalarda Rus havayolları filolarındaki yeri üretim uçaklarının payının 2030”da yüzde 81”e yükseltileceğini söylemişti.

Yeni stratejide Aeroflot Group’un 500 uçaklık filoya ulaşmasıyla Türk Hava Yolları ve Air China’yı geride bırakarak dünyanın en büyük onşirketi arasında yer almayı planlıyor.