• 28 Mayıs 2021 23:10
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ATOR: Zor durumdayız, Türkiye uçuşları ne zaman açılacak

Bu haberi dinleyin
28 Mayıs 2021 ATOR: Zor durumdayız, Türkiye uçuşları ne zaman açılacak

Türkiye'ninde ana pazarı olan'nın uçuşlara getirdiği kısıtlamanın 1 Haziran'da kalkıp kalkmayacağı tartışmaları sürerken Rus sektör temsilcileri de belirsizlikten dolayı rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafındanvirüs operasyonel merkez başkanı Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova'ya 1 Haziran'dan sonra Türkiye’ye uçuşlarla ilgili hükümetin kararı hakkında resmi bilgi istedi.

Koronavirüs döneminde tüm kararların alınması için oluşturulan operasyon koordinasyon merkezine bir mektup gönderen ATOR mağduriyetlerin artmaması için acilen kararın bildirilmesini istedi.

Türkiye’ye uçuşlara getirilen kısıtlama süresinin birkaç gün içinde sona ereceği, buna rağmen halen tur operatörleri ve turistlerin hiçbir bilgisinin olmadığının hatırlatıldığı mektupta blirsizlik yüzünden hem şirketlerin hem turistlerin planlama yapamadığı ve geç kalmaksızın netlik beklendiği vurgulandı.

Mektupla ilgili açıklamalarda bulunan ATOR basın sözcüsü Irina Tyurina şu ifadeleri kullandı:

''Hukuki açıdan Türkiye ile ilgili durum çok tuhaf. Nisan ortasından 1 Haziran'a, yani Türkiye'nin kapalı olduğu dönem için yaklaşık 500 bin kişi tur satın aldı. Bugün 28 Mayıs Cuma, 1 Haziran ise Salı... Bundan sonra ne olacağı konusunda ne turistlerin ne de sektörünün bir bilgisi yok. İnsanlar hayatlarını hangi bilgiye dayanarak nasıl planlamalı? 1 Haziran'dan sonra Türkiye'ye uçuyorlar mı, uçmuyorlar mı? Kısıtlamaların uzatılması veya kaldırılması hakkında bize bilgi verin, insanların bunu şimdi bilmeye hakkı var. Paralarını ödediler ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Uçuşların durumuna dair resmi bir bilgi yok. Bu nedenle şu an şirketler parayı iade etmek zorunda değiller.''

Durumun tamamen çıkmazda olduğunu ve kimsenin ne yapacağını, nasıl davranacağını bilmediğini belirten ATOR basın sözcüsü Irina Tyurina bu durumda hem turistler hem de iş için ne yapılması gerektiği konusunda en azından biraz bilgi verilmesini isteyerek bir mektup gönderdiklerini ve beklediklerini söyledi.