• 06 Ağustos 2021 15:55
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Barista Eğitimi”programını tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Bu haberi dinleyin
06 Ağustos 2021 “Barista Eğitimi”programını tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEU) Fakültesi, İşletmeciliği Bölümü’nün “Barista Eğitimi”  programına katılanlaraları verildi

NEU ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile yürütülen, Sanayi ve Teknolojilığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) kapsamında finanse edilen projede; kahve sektöründe çalışan gençler, Fakültesi öğrencileri, ev hanımları, engelliler ve kahve seven vatandaşların katıldığı barista (kahve uzmanlığı) eğitimini tamamlayan kursiyerler uluslararası geçerliliğe sahip verildi.

“Türkiye’de Bir İlk”

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan yaptığı konuşmada, “Proje ile üniversitemize kazandırılan Kahve Atölyesinde 2. ve 3. Nesil kahve yapma teknikleri gösterilmektedir. Kamu Üniversiteleri arasında bu denli kapsamlı bir kahve atölyesi ilk olmakla birlikte, İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde de öğrencilere “Barista Eğitimi” dersi müfredat kapsamında verilmektedir.rıca başarılı öğrencilere KONSEM tarafından verilenlar MEB onaylı olmakla birlikte uluslararası geçerliliği bulunmaktadır.” dedi. 

Barista eğitimi önümüzdeki günlerde yapılacak geniş katılımlı kurslarla devam edecek.